29/03/2024

Οι φωτογραφίες από τo Αφρίν που εκνεύρισαν τον Γιλντιρίμ

 

A man shows pictures during the German Chancellor Angela Merkel and Turkish Prime Minister Binali Yildirim news conference at the Chancellery in Berlin, Germany February 15, 2018. REUTERS/Fabrizio Bensch

Πολλά… νεύρα είχε ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και ξέσπασε σε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον κούρδων μαχητών στο Αφρίν της βόρειας Συρίας, ο Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η χώρα του, με τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, προστατεύει όχι μόνο τους δικούς της πολίτες, αλλά και τα σύνορα του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και την εξάπλωση της τρομοκρατικού κινδύνου στην Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι επιθέσεις στο Αφρίν υπηρετούν αυτούς τους στόχους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οργάνωση YPG είναι ο συριακός βραχίονας του ΡΚΚ» δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ.

Στο σημείο αυτό επενέβη ένας δημοσιογράφος, ύψωνοντας φωτογραφίες από τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν που δείχνουν χτυπημένα παιδιά, με τον Γιλντιρίμ να εκνευρίζεται και να απαντά πως οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες και αποτελούν κουρδική προπαγάνδα.

«Αν θες να πας να δεις τι γίνεται στο Αφρίν, να πας εκεί να δεις τι γίνεται» είπε σε έντονο ύφος ο τούρκος πρωθυπουργός.

Πηγή:in.gr 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024