18/04/2024

Κωνσταντακόπουλος: Προσοχή σε εκατέρωθεν προβοκάτσιες

Υπάρχουν δυνάμεις που θα ήθελαν την σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας ;

Η Τουρκία έχει πάντα αναθεωρητική και επιθετική πολιτική προς την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση θα ήθελε πολεμική αναμέτρηση . O αναλυτής διεθνών γεγονότων του ΑΠΕ Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 98.4 επέστησε την προσοχή , για το ποιοι καλλιεργούν ένα πολεμικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πάνω σε υπαρκτά και ανύπαρκτα γεγονότα, με στόχο να οδηγήσουν ως αυτό-εκπληρούμενη προφητεία σε μια θερμή αναμέτρηση.

Η Τουρκία προφανώς και είναι ένας προκλητικός γείτονας, αλλά τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δείχνουν ότι οι κυριότερες δυνάμεις της είναι επικεντρωμένες στη Συρία και όχι στη Θράκη ή το Αιγαίο, λέει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, επισημαίνοντας , ότι θέλει προσοχή ένα από συμβάν της μεθορίου, να μην αναβιβαστεί με λάθος χειρισμούς και προβοκάτσιες σε μείζονος κλίμακας θερμό επεισόδιο.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε αν πράγματι υπάρχουν δυνάμεις μεγάλων χωρών, που υπό συνθήκες θα ήθελαν μια σύρραξη Ελλάδας –Τουρκίας, σε μια στιγμή που για διαφορετικούς λόγους οι δύο χώρες έχουν εσωτερικά προβλήματα.

Η Τουρκία έχει πάντα αναθεωρητική και επιθετική πολιτική προς την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση θα ήθελε πολεμική αναμέτρηση .

Η Ελλάδα αν το εννοεί και δεν εξυπηρετεί σενάρια τρίτων χωρών, θα πρέπει να είναι σταθερά δύναμη αποτροπής, με εθνικό σχέδιο και ψύχραιμη στάση, μη εμπλοκής σε σενάρια στην ευρύτερη περιοχή.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024