16/04/2024

Geopolitics & Daily News: Η Γαλλική αναφορά για την χημική επίθεση στην Συρία

Μετά από έρευνα και αίτημα μας, καταφέραμε να αποκτήσουμε ένα αντίγραφο της Γαλλικής έκθεσης για την χημική επίθεση στην Ghouta προς δική σας ανάγνωση. Την παραθέτουμε όπως την λάβαμε.

Να θυμίσουμε πώς μετά την επανάληψη της στρατιωτικής επίθεσης του Συριακού καθεστώτος όπως αναφέρεται εντός της έκθεσης καθώς και από υψηλά ιστάμενους στην πόλη Douma στην Ανατολική Γκούτα, από την τοπική κοινωνία και τα τοπικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, από αργα το απόγευμα, αναφέρθηκαν  δύο νέες περιπτώσεις χτυπημάτων με χρήση τοξικών παραγόντων την 7η Απριλίου. Οι μη κυβερνητικές ιατρικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ghouta (η Συριακή Ιατρική Εταιρεία και η Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Φροντίδας και Θεραπείας ), οι πληροφορίες των οποίων αναφέρονται στο έγγραφο ως γενικά αξιόπιστες, δήλωσαν δημοσίως ότι τα χτυπήματα είχαν ως στόχο την ιατρική υποδομή στις 6 και 7 Απριλίου.

Υπήρξε επίσης σύμφωνα με την έκθεση μια μαζική εισροή ασθενών σε κέντρα υγείας στην Ανατολική Γκούτα (τουλάχιστον 100 άτομα) που παρουσίαζαν συμπτώματα όμοια με αυτά σε μια έκθεση σε χημικό παράγοντα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης νωρίς το ίδιο βράδυ. Συνολικά, αρκετές δεκάδες άνθρωποι, πάνω από σαράντα, σύμφωνα με διάφορες πηγές, πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει από την έκθεση τους σε χημική ουσία.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Γαλλία αποτελούν ένα σύνολο αποδεικτικών στοιχείων που αποδίδονται στο Συριακό καθεστώς ως αποκλειστική ευθύνη για τις χημικές επιθέσεις της 7ης Απριλίου.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024