29/03/2024

ΗΠΑ: Πλανητάρχης θέλει να γίνει η Ιβάνκα Τραμπ σύμφωνα με βιβλίο

Βλέψεις για την προεδρία των ΗΠΑ, έχει η κόρη του προέδρου Τραμπ, Ιβάνκα Τραμπ, η οποία συμφώνησε με τον σύζυγο της Τζάρεντ Κούσνερ όταν έφτασαν στην Ουάσινγκτον για την ανάληψη των καθηκόντων τους στο Λευκό Οίκοι, ότι η ίδια θα μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα-πρόεδρος των ΗΠΑ εάν προκύψει μία τέτοια ευκαιρία, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο το απόσπασμα βιβλίου που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα Guardian.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Φωτιά και Οργή: Εντός του Λευκού Οίκου του Τραμπ», το υπογράφει ο βιογράφος του Ρούπερτ Μέρντοχ, Μάικλ Γουλφ, ενώ πρόσωπο κλειδί είναι ο Στιβ Μπάνον, ο αμφιλεγόμενος πρώην στενός συνεργάτης του Αμερικανού Προέδρου. Το βιβλίο βασίστηκε σε  περισσότερες από 200 συνεντεύξεις, τις οποίες παραχωρήσαν αξιωματούχοι εντός κι εκτός της παρούσας αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ  περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία για τους πρωταγωνιστές των εξελίξεων στον Λευκό Οίκο.

Ο συγγραφέας Michael Wolff


Στο βιβλίο, η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται στις 9 Ιανουαρίου, καταγράφεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν περίμενε ποτέ να κερδίσει τις εκλογές, ενώ πίστευε ότι η υποψηφιότητά του θα αποτελούσε την καλύτερη διαφήμιση για τις επιχειρήσεις του και θα του άνοιγε νέους ορίζοντες. Ο Γουλφ γράφει πως κανείς από το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, δεν πίστευε πραγματικά ότι μπορεί να αναδειχτεί νικητής των εκλογών ωστόσο συμμετείχαν στην εκστρατεία για την δική του προβολή στα ΜΜΕ. Μάλιστα, το σενάριο της νίκης δεν άρεσε καθόλου στην Μελάνια, που ήταν τρομοκρατημένη και με την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων ξέσπασε σε κλάματα, τα οποία δεν ήταν κλάματα χαράς. Στο ίδιο απόσπασμα αναφέρεται, ακόμη, ότι ο Τραμπ Τζούνιορ είπε σε έναν φίλο του ότι ο πατέρας του έμοιαζε με φάντασμα όταν κατάλαβε ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

Ακόμη, το βιβλίο αποκαλύπτει τον καβγά του Ντόναλντ Τραμπ, με τις μυστικές υπηρεσίες καθώς θέλησε να βάλει μια έξτρα κλειδαριά στο δωμάτιο του, το οποίο ήθελε μόνος του να τακτοποιεί και έβαζε τις φωνές σε όποιον από το προσωπικό άγγιζε τα πράγματά του. Ειδικά, κανείς δεν ήθελε να αγγίζει την οδοντόβουρτσα του καθώς τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να πέσει θύμα δηλητηρίασης. Τέλος, ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία μένουν σε ξεχωριστά δωμάτια με τις σχέσεις τους να μην είναι καθόλου “θερμές”.


Το παρατσούκλι για την Ιβάνκα
 

Ο Γουλφ γράφει στο βιβλίο του: «Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος δεν θα είναι η Χίλαρι Κλίντον αλλά η Ιβάνκα Τραμπ».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα μεταξύ  της μεγαλύτερης κόρης του Τραμπ και του συζύγου της: « έχουν κάνει μία ειλικρινή συμφωνία: αν στο μέλλον διαφανεί η ευκαιρία, η Ιβάνκα θα μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ»

Το βιβλίο, επίσης, προσπαθεί να εξηγήσει την διαμάχη μεταξύ του πρώην στρατηγιστή του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον από την μια πλευρά έναντι της Ιβάνκας και του συζύγου της, από την άλλη.

Ο Μπάνον αποκαλεί την Ιβάνκα «Jarvanka» από το αρχικό γράμμα του ονόματος του συζύγου της, ενώ το παρατσούκλι αυτό, εξακολουθεί να είναι διαδεδομένο στον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος, φαίνεται να αντιμετώπισε με ιδιαίτερη έκπληξη την γνωστοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της Ιβάνκα και του Τζάρεντ, ρωτώντας:

«Το είπαν στ’ αλήθεια αυτό; Μη μου το λέτε. Θεέ μου» αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού. Ο ίδιος, δεν έχει κρύψει την δυσαρέσκεια του έναντι του ζευγαριού, ενώ έχει συνεργαστεί και με τους δύο στον Λευκό Οίκο. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Vanity Fair τον Δεκέμβριο, είχε δηλώσει: «Όλες οι κακές αποφάσεις έχουν τον ίδιο πυρήνα «Jarvanka.»

Ο πρόεδρος Τραμπ επιτέθηκε την Τετάρτη φραστικά στον Μπάνον δημοσιοποιώντας μία ανακοίνωση στην οποία και ανέφερε: «Ο Στιβ Μπάνον δεν έχει σε τίποτα να κάνει με εμένα και την προεδρία μου. Όταν αποπέμφθηκε, δεν έχασε μόνο την δουλειά του, αλλά και το μυαλό του».


Λευκός Οίκος: Γεμάτο ψέματα το βιβλίο

Η ηγετική παρουσία της Ιβάνκας τόσο στην προεκλογική εκστρατεία, όσο και στον Λευκό Οίκο σηματοδότησε την είσοδό της στην πολιτική, ενώ η ίδια προηγουμένως διοικούσε μία εταιρία στον χώρο της μόδας, αλλά δούλευε και στις μεσιτικές επιχειρήσεις του Τραμπ.
Η μητέρα της και πρώτη σύζυγος του Τραμπ Ιβάνα Τραμπ έγραψε για την πολιτική δυναμική της κόρης της στα απομνημονεύματά της με τίτλο: Raising Trump.

Η ίδια εκφράζει την άποψη ότι η Ιβάνκα θα μπορούσε να είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ «ίσως σε 15 χρόνια.»

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος απορρίπτει με έντονο τρόπο τις αναφορές του βιβλίου του Γουλφ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου Σάρα Σάντερς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο με ψευδείς και παραπλανητικές μαρτυρίες ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση ή επιρροή στον Λευκό Οίκο. Η συμμετοχή τους σ’ ένα βιβλίο που μπορεί να περιγραφεί ως μια φθηνή εφημερίδα ταμπλόιντ, είναι αποτέλεσμα θλιβερών και απεγνωσμένων προσπαθειών να φανούν γνώστες» δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάντερς.


Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δικηγόροι του αμερικανού προέδρου έχουν ήδη κάνει ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με επιστολή τους ζητούν από τον συγγραφέα Μάικλ Γουλφ και τον εκδότη «να σταματήσουν αμέσως και να παραιτηθούν από κάθε περαιτέρω δημοσίευση, έκδοση ή διάδοση του βιβλίου» καθώς και αποσπασμάτων που εμπεριέχονται σε αυτό.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024