28/03/2024

Νότης Μαριάς (ECR): OΧΙ στην επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Τελικά o κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα την περίφημη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό, η οποία προκάλεσε κυριολεκτικά θύελλα διαμαρτυριών καθώς οδηγεί σε μια ταπεινωτική εθνική υποχώρηση.

Όπως επισήμανα μιλώντας την Τετάρτη 13 Ιουνίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο «η κατάπτυστη και επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό ανοίγει το δρόμο στο μόρφωμα των Σκοπίων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια συμφωνία που ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας. Γιατί η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Δεν υφίσταται καμία δήθεν «Βόρεια Μακεδονία», δήθεν «μακεδονική γλώσσα» και δήθεν «μακεδονική υπηκοότητα». Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ βλάπτει το Ελληνικό εθνικό συμφέρον και αποτελεί μια απαράδεκτη εθνική υποχώρηση στις ανιστόρητες και αλυτρωτικές απαιτήσεις των Σκοπίων. Γιατί η επιτομή του σκοπιανού αλυτρωτισμού βρίσκεται στο όνομα Μακεδονία. Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό εδώ και τώρα. Για να μιλήσει επιτέλους ο Ελληνικός λαός που δεν ανέχεται την ταπείνωση. Το ποτάμι των Συλλαλητηρίων δε γυρίζει πίσω. Καμιά υποχώρηση στο Σκοπιανό».

Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα μέσα από τις παρεμβάσεις μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στα άρθρα και στις συνεντεύξεις μου, η θέση μας ως «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πως διαφωνούμε κάθετα με οποιαδήποτε χρήση καθώς και με οποιοδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος μπορεί να παραπέμπει και να χρησιμοποιεί τη λέξη Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων.

Η Ελλάδα κατέχει κυρίαρχη θέση έναντι του μορφώματος των Σκοπίων και δεν πρέπει να υποχωρήσει. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα αποτελέσει βαθύ αγκάθι για την Πατρίδα μας στο μέλλον. Με συνεχείς παρεμβάσεις μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 10/3/2015, 5/4/2015, 29/4/2015 και 9/7/2017 επισήμανα ότι τα Σκόπια πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας. Επίσης δεν πρόκειται για το όνομα των Σκοπίων ο Ελληνικός λαός να δεχθεί σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό.

Άλλωστε δεν θα πρέπει να μας διαφύγει το γεγονός ότι συμφώνα με τη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Λισαβόνας στις 27/6/1992, είχε αποκλειστεί κάθε περίπτωση χρήσης του ονόματος Μακεδονία για τα Σκόπια μια και όπως επισημάνθηκε τότε «η Κοινότητα είναι διατεθειμένη να αναγνωρίσει αυτή τη Δημοκρατία, με τα σημερινά της σύνορα, με ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία».
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι για να φτάσουμε στις σημερινές εξελίξεις και στην κατάπτυστη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ περί δήθεν «Βόρειας Μακεδονίας»
Μια συμφωνία που πέραν των άλλων ανοίγει τους κρουνούς των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Σλαβικό μόρφωμα των Σκοπίων.

Μάλιστα όπως έχουμε αναλύσει σε προγενέστερο άρθρο μας γίνεται ήδη χοντρό πάρτι στα Σκόπια με τα κονδύλια της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται στα Σκόπια για το διάστημα 2014 – 2020 ως προενταξιακή βοήθεια κονδύλια που ανέρχονται στα 664,2 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης τα Σκόπια ενθυλακώνουν και το ποσό των 435 εκατομμυρίων ευρώ μέσω χαμηλότοκων δανείων που τους χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Για τους λόγους αυτούς άλλωστε επίσης συστηματικά και αδιαλείπτως καταψηφίζω στην Ευρωβουλή τα σχετικά κονδύλια της ΕΤΕ και αρνούμαι σταθερά να της χορηγήσω την ετήσια απαλλαγή δράσης. Στα παραπάνω δανειακά κεφάλαια πρέπει να προστεθούν και 1.654 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια της EBRD.

Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ δεν περιορίζεται μόνο στη διευθέτηση της «διαφοράς περί το όνομα και των εκκρεμών θεμάτων που σχετίζονται με αυτό» αλλά επεκτείνεται και στην «εδραίωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης» μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Δηλαδή στην πράξη η Αθήνα παίρνει από το χεράκι τα Σκόπια και αφού τα οδηγήσει σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς δεσμεύεται για πολιτική και κοινωνική συνεργασία με τους σκοπιανούς (Άρθρο 12 της συμφωνίας) για οικονομική συνεργασία (Άρθρο 13 & Άρθρο 14), για συνεργασία στους τομείς εκπαίδευσης επιστήμης, πολιτισμού, έρευνας, τεχνολογίας κλπ. (Άρθρο 15)

Επιπλέον στο Άρθρο 17 προβλέπεται και αμυντική συνεργασία με τους σκοπιανούς στο πλαίσιο της οποίας θα γίνονται επισκέψεις και επαφές «της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων» των δύο μερών καθώς και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις!!!
Άλλωστε η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ οδηγεί στο άκρον άωτον του παραλογισμού της ανάληψης υποχρέωσης εκ μέρους της Ελλάδας, στο πλαίσιο του γνωστού Άρθρου 5 του Καταστατικού του ΝΑΤΟ, να προσφέρει στρατιωτική συνδρομή και υποστήριξη στους σκοπιανούς σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση από τρίτη χωρά μη μέλος του ΝΑΤΟ.
Δηλαδή Τσίπρας και Καμμένος θα στείλουν τα παιδιά μας να πολεμήσουν για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας των Σκοπίων !!!

Τέλος με το Άρθρο 13 της συμφωνίας οι σκοπιανοί δια χειρός Τσίπρα αποκτούν δικαιώματα στην Ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή του Αιγαίου. Αίσχος.
Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την επαίσχυντη και Εθνικά επιζήμια συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ όχι μόνο ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας αλλά ταυτόχρονα προσφέρει άπλετη οικονομική βοήθεια στο σλαβικό μόρφωμα η οποία περιλαμβάνει και αμυντική στρατιωτική συνδρομή.
Και όλα αυτά χωρίς να έχει λάβει καμία σχετική εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό.

Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση οφείλει να θέσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ στην κρίση του Ελληνικού λαού ο οποίος ενεργώντας κυρίαρχα και πρωτογενώς να αποφασίσει σχετικά με Δημοψήφισμα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024