28/03/2024

«Στόχος τρομοκρατών η Ελλάδα» αναφέρει βρετανικό δημοσίευμα

Ανάμεσα σε πιθανούς στόχους των τρομοκρατών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Star.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα με τίτλο «Λευκή Χήρα στρατολογεί βομβιστές για να επιτεθούν ισπανικές παραλίες αυτό το καλοκαίρι», επικαλείται στοιχεία τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών ασφαλείας, που έχουν συλλεχθεί από αποκρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, καθώς και ενημέρωση από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που επικαλείται η Daily Star, η Βρετανίδα ισλαμίστρια, Σαμάνθα Λιουθγουέιτ, γνωστή ως «Λευκή Χήρα», έχει μέχρι στιγμής στρατολογήσει περίπου 30 γυναίκες για να επιτεθούν σε δημοφιλή θερινά θέρετρα, τα οποία τους καλοκαιρινούς μήνες ασφυκτιούν από τον κόσμο.

Κάποιες από αυτές τις γυναίκες, μάλιστα, πιστεύεται ότι είναι από τη Δύση και έχουν ασπαστεί το ακραίο Ισλάμ.

Όλες αυτές οι γυναίκες φέρονται να έχουν εκπαιδευθεί στην κατασκευή και πυροδότηση γιλέκων αυτοκτονίας.

Μάλιστα, μεταξύ των δυνητικών στόχων είναι και η Ελλάδα, η  οποία κάθε καλοκαίρι «βουλιάζει» από τουρίστες, αλλά και ντόπιους οι οποίοι απολαμβάνουν τα εκατοντάδες τουριστικά θέρετρα και τις παραλίες της χώρας.

Επίσης, εκτός από την Ελλάδα ως στόχοι αναφέρονται τα μεσογειακά παράλια της Ισπανίας, η Κύπρος, η Τουρκία, τα Κανάρια Νησιά, αλλά και παραλιακοί προορισμοί στη Βρετανία.

Η υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας ΜΙ5, βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, αφού πιστεύουν πως μέλη του  DAESH ή της Αλ Κάιντα ετοιμάζουν κάποια «θεαματική» επίθεση στις προαναφερθείσες περιοχές στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής οι παραπάνω πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από κάπου αλλού.

ΠΗΓΗ: in.gr 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024