24/04/2024

Η σταθεροποίηση της Λιβύης πρέπει να γίνει εκ των έσω


του Tarek Megerisi
European Council On Foreign Relations 

Η αστάθεια που προκύπτει από την επανάσταση της Λιβύης και τον εμφύλιο πόλεμο, δεν έχει τεθεί ποτέ υπό έλεγχο. Έχει επιδεινωθεί με τις πολιτικές διαμάχες, τις αποτυχίες της GNA, και την εμφάνιση μιας ανταγωνιστικής κυβέρνησης στα ανατολικά της χώρας.

Η ανεπάρκεια της αρχικής προσέγγισης “μικρή αποτύπωμα” της διεθνούς κοινότητας κατέστη σαφής καθώς τα ασταθή στοιχεία αυτής της κατάστασης τροφοδότησαν ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια σε όλη τη Λιβύη.

Τα τρία βασικά στοιχεία της σταθεροποίησης είναι η διασφάλιση της παροχής δημοσίων υπηρεσιών, η σταθεροποίηση της οικονομίας και η παροχή ασφάλειας. Υπήρξε κάποια πρόοδος στο πρώτο στοιχεία, αλλά οι παράγοντες σταθεροποίησης πρέπει τώρα να εστιάσουν στην οικονομία.

Η καινοτομία σε επίπεδο δήμων και η αδυναμία και η διαφθορά της κεντρικής κυβέρνησης σημαίνουν ότι οι διεθνείς παράγοντες θα πρέπει να στραφούν προς τις τοπικές αρχές για να βρουν συνεργάτες για την αποκατάσταση των δημοσίων υπηρεσιών.

Στη Λιβύη λειτουργεί μια πληθώρα διεθνών παραγόντων, με ένα εκπληκτικό επίπεδο συνεκτικότητας κάποιες φορές. Παρόλα αυτά, τώρα είναι η ώρα για αυτούς να συμφωνήσουν από κοινού σε μια στρατηγική υψηλού επιπέδου, διασφαλίζοντας ότι παρακολουθούν τις προσπάθειες που όλοι κάνουν για να φέρουν πάλι πίσω τη σταθερότητα στη Λιβύη.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024