29/03/2024

The Times: Νέο λιμάνι στην Κύπρο βλέπει μετά το Brexit η Βρετανία

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Brexit εξετάζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας και συγκεκριμένα το τι μέλει γενέσθαι με τις στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, οι Times του Λονδίνου έγραψαν «Brexit: Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας φοβάται ότι θα προκύψει ανάγκη νέου λιμανιού στην Κύπρο για την εξυπηρέτηση της βάσης στο Ακρωτήρι».

Φαίνεται πως το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, κρίνει πως θα χρειαστεί να ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια λίρες, για να κατασκευάσει λιμάνι για την εξυπηρέτηση της στρατιωτικής της βάσης στο Ακρωτήρι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το έργο αναμένεται να μην ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια λίρες

Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, οι τελωνειακοί και άλλοι έλεγχοι που θα επιβάλλονταν στην περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit, δηλαδή χωρίς συμφωνία, θα δυσχέραιναν σοβαρά τη λειτουργία των λιμανιών.

Η βάση στο Ακρωτήρι διαθέτει ήδη ένα μικρό λιμάνι, το οποίο όμως θα πρέπει στην περίπτωση αυτή να επεκταθεί. Σύμφωνα με βρετανική κυβερνητική πηγή, το σχέδιο είναι «στην ουσία η κατασκευή νέου λιμανιού».

Εκτιμάται ότι το Υπουργείο Άμυνας θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει το νέο λιμάνι με τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για την προετοιμασία για το Brexit., σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

 

in.gr 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024