28/03/2024

Η πολιτική Τραμπ ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών

FILE PHOTO: Germany's Chancellor Angela Merkel and U.S. President Donald Trump hold a joint news conference in the East Room of the White House in Washington, U.S., March 17, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ και Ρωσία έχουν βάλει στόχο την Γερμανία 

Ο μεγαλύτερος φόβος αυτή τη στιγμή των Γερμανών είναι η πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτει η ετήσια έρευνα της ασφαλιστικής εταιρίας R+V που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Το 69% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι φοβούνται την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, ανησυχία πιο σημαντική από το θέμα των αιτούντων άσυλο που ανακατεύει το πολιτικό παιχνίδι στη Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής για τους «φόβους των Γερμανών το 2018».

«Τουλάχιστον τα δύο τρίτα των Γερμανών έχουν έναν μεγάλο φόβο ότι οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ θα κάνουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο», σημειώνει η διευθύντρια του ινστιτούτου ερευνών Μπριγκίτε Ρέμστεντ.

Η κύρια πηγή αγωνίας μέχρι τώρα, η τρομοκρατία, υποβιβάζεται στην πέμπτη θέση.

Το 63% των Γερμανών δηλώνουν, εξάλλου, πως τους ανησυχεί η μαζική μετανάστευση, μια αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με πέρυσι.

Το 63% λένε επίσης πως φοβούνται τις κοινωνικές εντάσεις που προκαλούνται από αυτή τη συρροή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο από το 2015, αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η άτεγκτη πολιτική του Τραμπ ‘Πρώτα η Αμερική’, οι επιθέσεις του εναντίον των διεθνών συμφωνιών και η όχι λιγότερο επιθετική πολιτική του για το εμπόριο ή την ασφάλεια, κυρίως εναντίον των ίδιων των συμμάχων του, προκαλούν φόβο στην πλειονότητα του πληθυσμού», σύμφωνα με τον πολιτειολόγο Μάνφρεντ Σμιτ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης ο οποίος είναι επίσης σύμβουλος του R+V Infocenter.

«Αυτό ενισχύεται από τις επιθέσεις του Τραμπ εναντίον της Γερμανίας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις επανειλημμένες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου εναντίον της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ είτε πρόκειται για την οικονομία είτε για τον τομέα της ασφάλειας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.335 ανθρώπων ηλικίας 14 ετών και άνω.

«Οι φόβοι των Γερμανών» είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται κάθε χρόνο εδώ και 25 έτη από την R+V Infocenter, ιδιοκτήτρια του επώνυμου ασφαλιστικού ομίλου.

 

πηγή:in.gr

 

Διαβάστε επίσης: Στόχος: Η Γερμανία πρέπει να απολέσει την θέση ισχύος που κατέχει 
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024