16/04/2024

ΔΡΟΥΓΟΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΣΥΡΙΑ

 


Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Δρούγος 

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πλήγματα αεροπορικά και πυραυλικά στην Συρία. Προχθές έκλεισαν οι προετοιμασίες. Ο Υπουργός Άμυνας στρατηγός ε.α Τζιμ Μάτις και ο αρχηγός των αμερικάνικων ενόπλων δυνάμεων στρατηγός/πεζοναύτης Γιόζεφ Ντάνφορντ, παρέδωσαν προχθές το απόγευμα όλες τις επιλογές/σχέδια στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Τραμπ δρ Τζων Μπόλτον. Πληροφορούμαι ότι έχουν γίνει 11 συγκεκριμένες προτάσεις για 7 περιοχές. Η τελική φάση του συγκεκριμενοποιήθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του σε Πακιστάν και Ινδία στο οποίο παρέστησαν ανώτατοι διοικητές επιμέρους επιτελείων των ΗΠΑ.

Αργά προχθές βράδυ οι Αμερικάνοι περάτωσαν την ενίσχυση της βάσης Αλ Τανφ στην Συρία με αποστολή περαιτέρω δύναμης πεζοναυτών. Η βάση θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές των ΗΠΑ στην Μεσοποταμία και βρίσκεται αρκετά μακριά από τις κουρδικές περιοχές που αμερικανοκρατούνται. Στο συριακό Κουρδιστάν, οι Αμερικάνοι έχουν 22 βάσεις. Σ΄αυτές φιλοξενούνται Γάλλοι- Βρετανοί- Γερμανοί- Ιταλοί- Αυστραλοί και νεοζηλανδοί κομάντος.

Τέλος, στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας δρ Τζων Μπόλτον βρίσκονται τα διάφορα σχέδια αναφορικά με το Κόσοβο- Σερβία. Πληροφορούμαι ότι θα τα συζητήσει την Τετάρτη με τον υπεύθυνο, ουσιαστικά, για την Ευρώπη, Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Εκεί θα γίνει ενημέρωση σχετικά με σκοπιανό- βοσνιακό και κοσοβαρικό. Σε επιμέρους έγγραφο τονίζεται ότι τα δυο από τα τρια θέματα θα πρέπει να έχουνε κλείσε το διάστημα 23-27 Μαϊου 2019. Στα έγγραφα έχουν προστεθεί σκέψεις του ανώτατου διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στρατηγού Κέρτις Σκαπαρότι, του Ιταλού διοικητή της Νατοϊκής δύναμης στο Κόσοβο υποστράτηγου Fuggi, καθώς και του αμερικανού ναυάρχου Foggo/διοικητή στη Νάπολι της Ιταλίας.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε για την χώρα μας πολύ σοβαρές εξελίξεις από την περίοδο των γιορτών και έπειτα και μέχρι τις 15 Απριλίου στο σκοπιανό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024