28/03/2024

Γ. Μαργαρίτης : Πυροδότηση Γεωπολιτικών ανταγωνισμών σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο

Ανοίγει ο «Ασκός του Αιόλου» σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο των γεωπολιτικών ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων , που στο τέλος οι λαοί της περιοχής θα τον πληρώσουν και με αίμα, λέει ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης, στον 98.4. 

Η υποτιθέμενη Συμφωνία των Πρεσπών, τακτοποιεί μόνο την είσοδο στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ, ενώ η υποτιθέμενη  λύση στο ονοματολογικό, δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα εθνικισμών και αλυτρωτισμών  στη περιοχή, που θα χρησιμοποιηθούν όποτε κρίνουν οι μεγάλοι παίκτες στους ανταγωνισμούς τους. Με τον ίδιο τρόπο επιχειρείται να ανοίξει και το θέμα του Κυπριακού και πάλι με φόντο τα ενεργειακά πλούτη των πολυεθνικών στη περιοχή, πρόσθεσε ο καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο .

Ο πανεπιστημιακός στη Σύγχρονη Ιστορία, Γιώργος Μαργαρίτης ήταν καταπέλτης και για την 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση που ετοιμάζεται να γίνει στη Χερσόνησο της Κρήτης. «Είναι ντροπή είπε, να αποδεχόμαστε τον ηθικό εκμαυλισμό από την Γερμανία, που έτσι επιχειρεί να βάλει στο χέρι δήμους, άρα και να ορθώσει ανάχωμα σε κάθε συζήτηση για τα εγκλήματα της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, που γέμισαν με αίμα και καταστροφή την πατρίδα μας». Μάλιστα ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε πως όσοι αιρετοί μετάσχουν σε αυτήν είναι συνένοχοι στη συγκάλυψη των Γερμανικών οφειλών προς τον Ελληνικό λαό, όταν μάλιστα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει ότι δεν έχουμε παραιτηθεί από το δικαίωμα διεκδίκησης των αποζημιώσεων από την Γερμανία. Είναι άσκηση εξωτερικής πολιτικής αντικειμενικά και από τους δήμους και τις περιφέρειες, όταν μετέχουν σε τέτοια κατασκευάσματα με την Γερμανία, που στοχεύει έτσι να κλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για το δίκαιο των επανορθώσεων, όταν ακόμη και η Ναμίμπια στην Αφρική θέτει το θέμα σε κάθε επίπεδο συζήτησης με τους Γερμανούς .

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024