19/04/2024

Άγγελος Συρίγος: Ο Αλυτρωτισμός στην αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ

Οι 4 τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ , επαναφέρουν τον σκληρό πυρήνα του Μακεδονισμού, από την πίσω πόρτα και ταυτόχρονα εισάγουν τον αλυτρωτισμό με ακόμη πιο ευέλικτο τρόπο, είπε στον 98.4 , ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο,  Άγγελος Συρίγος , μιλώντας στον 98.4. Μάλιστα παρουσιάζοντας το Κείμενο διακηρύξεως της Αντιφασιστικής Συνέλευσης του 1944 που παραμένει στο Σύνταγμα, αποκαλύπτει εκεί στοιχεία του αλυτρωτισμού.
Ο Άγγελος Συρίγος, εξηγεί ακόμη πως στη Βουλή της γειτονικής χώρας με  τροπολογία,  παραποιούν μονομερώς  ακόμη και με διάταξη το χρονοδιάγραμμα ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών , που κατά την πλευρά τους θα τεθεί σε ισχύ μετά την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ!

Το κείμενο της διακηρύξεως της Αντιφασιστικής Συνέλευσης αναφέρει μεταξύ άλλων ρητώς τα ακόλουθα:

Λαέ της Μακεδονίας
Λόγω των προδότων και των αποστατών, το μοιραίο έτος του 1912 σας βρήκε διχασμένους, ματωμένους και αποδιοργανωμένους, και η γη σας χωρίστηκε μεταξύ των ιμπεριαλιστών εισβολέων. Αυτή η επαίσχυντη κατάτμηση της Μακεδονίας επιβεβαιώθηκε το 1919 και εσείς συνεχίσατε να είστε υπό τον ζυγό της καταπίεσης…
Εν όψει των αιώνιων ιδεωδών του λαού της Μακεδονίας, το πρώτο Μακεδονικό Εθνικό Συμβούλιο διακηρύσσει σε ολόκληρο τον κόσμο την δίκαιη και αποφασιστική του φιλοδοξία για την ένωση όλου του μακεδονικού λαού, με βάση την αρχή που βασίζεται στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Αυτό θα θέσει τέλος στην καταπίεση του λαού της Μακεδονίας σε όλα τα τμήματα και θα προσφέρει τις προϋποθέσεις για γνήσια αλληλεγγύη και ειρήνη στους Βαλκανικούς λαούς…
Μακεδόνες υπό τη Βουλγαρία και την Ελλάδα,
Η ενοποίηση ολόκληρου του λαού της Μακεδονίας εξαρτάται από τη συμμετοχή της στο γιγαντιαίο αντιφασιστικό μέτωπο. Μόνο με την καταπολέμηση του άθλιου φασίστα κατακτητή θα αποκτήσετε το δικαίωμά για αυτοδιάθεση και ένωση ολόκληρου του μακεδονικού λαού στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, η οποία έχει γίνει μια ελεύθερη κοινότητα χειραφετημένων και ίσων λαών. Είθε ο αγώνας του Μακεδονικού Πεδεμοντίου* να σας υποκινήσει να δώσετε ακόμα σκληρότερη μάχη ενάντια στους φασιστές καταπιεστές! Είθε η πορεία αυτού του τμήματος της Μακεδονίας να γίνει το μονοπάτι σας, αφού είναι το μόνο που οδηγεί στην ελευθερία και την ενοποίηση ολόκληρου του μακεδονικού έθνους! Είθε η συμμετοχή της στον γενικό αντιφασιστικό αγώνα να δώσει ζωή της αρχές που διακηρύχτηκαν από το πρώτο Εθνικό Συμβούλιο της Μακεδονίας και να σβήσει τα σύνορα που σηκώθηκαν διαιρώντας αδερφό από αδελφό, Μακεδόνα από Μακεδόνα.

*όπως στην Ιταλία το βασίλειο του Πεδεμοντίου ένωσε ολόκληρη την Ιταλία

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024