29/03/2024

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΑ- Πώς πρέπει να αντιδράσει η Αθήνα.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1. Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες ενός γεγονότος που θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό. Και δεν είναι άλλο από τη δολοφονία του Ελληνικής καταγωγής βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οποία προήλθε από πυρά των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής αστυνομίας.

2. Η κατά γενική ομολογία ασθενής έως υποτονική Ελληνική αντίδραση, σε καμία των περιπτώσεων δεν προκάλεσε ανησυχία στην Αλβανική πλευρά. Αντιθέτως, θα μπορούσε να πει κανείς ότι εκδηλώθηκε για να καλυφθεί η συμβατική υποχρέωση.

3. Ως χώρα με διεθνή υπόσταση και με συμμετοχή σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς θα έπρεπε να είχαμε αντιδράσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ίσως και κινούμενοι και στα όρια των απειλών σε πολλαπλά επίπεδα, από απειλές εμπάργκο μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών και εμβασμάτων μέχρι και μαζικές συλλήψεις και απελάσεις σεσημασμένων κακοποιών, διακινητών και εμπόρων ναρκωτικών, εμπόρων λευκής σαρκός, μελών της Αλβανικής μαφίας κλπ.

4. Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, FUEN για την απαράδεκτη συμπεριφορά των αλβανικών αρχών προς την ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου και κατάθεση πρότασης ψηφίσματος για την καταδίκη της Αλβανίας.

5. Επιβολή κυρώσεων σε επιφανείς Αλβανούς υπηκόους (πολιτικοί και μεγαλοεπιχειρηματίες), πάγωμα των όποιων καταθέσεων Αλβανών πολιτών σε ελληνικές τράπεζες.

6. Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλα τα εισερχόμενα από Αλβανία και εξερχόμενα από Αλβανία φορτηγά οχήματα και πολύωρες καθυστερήσεις. Επιβολή μεγάλων προστίμων στους οδηγούς νταλικών αλλά και ΙΧΕ οχημάτων με αλβανικές πινακίδες για παραβάσεις του ΚΟΚ συνήθους μορφής.

7. Πάγωμα των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς την αλβανική πλευρά. Παράλληλα να υποβληθεί εναλλακτική διαδρομή του ΤΑΡ, με απόληξη στην περιοχή Φιλιατών ή Ηγουμενίτσας.

8. Αύξηση των ναυτικών περιπολιών του ΛΣ και του ΠΝ στην περιοχή των διαπόντιων νήσων και ιδιαίτερα στην αμφισβητούμενη από τους Αλβανούς θαλάσσια περιοχή της Ελληνικής ΑΟΖ.

9. Ενίσχυση των στρατιωτικών και αστυνομικών περιπόλων στην ελληνο-αλβανική μεθόριο, με το πρόσχημα της πάταξης του λαθρεμπορίου και των ναρκωτικών. Αύξηση του αριθμού των ασκήσεων συνεργασίας ειδικών δυνάμεων των Ε.Δ. και της ΕΛ. ΑΣ. στην περιοχή και ιδιαίτερα σε οικισμούς πλησίον της μεθορίου.

10. Ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των βορειοηπειρωτικών σωματείων και οργανώσεων ανά τον κόσμο, με έμφαση στις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας με κορύφωση τη δολοφονία του Κ. Κατσίφα.

11.Επανεξέταση διάφορων επιλογών ως κα επαναφοράς στο προσκήνο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914, περί αυτονομίας της Β. Ηπείρου και των μετέπειτα πορισμάτων της ιστορικής Διάσκεψης των Μεγάλων Δυνάμεων του 1946.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024