20/04/2024

Μαρία Δεναξά: Δύο Άλλοι Κόσμοι Στη Γαλλία

Η κρίση στη Γαλλία με τα κίτρινα γιλέκα, που για την ώρα εμφανίζονται ακηδεμόνευτα ως κίνημα, έφερε στην επιφάνεια  την παρατεταμένη κρίση οικονομικά και κοινωνικά στη Γαλλία και σε σχέση με τις αποφάσεις στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας ότι και στη Γαλλία, υπάρχουν δύο κόσμοι, αυτός της πολιτικής ελίτ με αποφάσεις ερήμην της κοινωνίας και όλοι οι άλλοι, είπε η ανταποκρίτρια ελληνικών μέσων στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, μιλώντας στον 98.4. 

Η ίδια παρουσίασε το τι εκφράζουν μέχρι τώρα τας κίτρινα γιλέκα και την δυσκολία του πολιτικού συστήματος να κατανοήσει το τι συμβαίνει στη Γαλλική κοινωνία, γνωστή για τις ρήξεις και ανατροπές της.

Κατά την Μαρία Δεναξά, η πλήρης απονομιμοποίηση του Μακρόν , λειτουργεί υπέρ της Λεπέν, ακόμη και για την Γαλλική Προεδρία, παρότι τα αυθόρμητα κινήματα της Γαλλικής κοινωνίας δεν δείχνουν για την ώρα να έχουν ακροδεξιό πρόσημο, αλλά από την άλλη δεν έχουν κι ένα πολιτικό υποκείμενο εναλλακτικό, στις πολιτικές υπέρ των πλουσίων από το καθεστωτικό πολιτικά σύστημα. Το φαινόμενο είναι ανάλογο σε όλη την Ε.Ε. λέει η Μαρία Δεναξά, όπου οι ευρωεκλογές μας φέρνουν πιο κοντά σε ακραίες πολιτικές εκφράσεις.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024