23/04/2024

Το θέμα της Εθνικής ταυτότητας δεν μπαίνει σε ψηφοφορία.

Γράφει ο Θανάσης Παπαδημητρίου 


Θέλεις ο ενθουσιασμός από την μαζική αντίδραση των Ελλήνων, στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παραχωρήσει την Μακεδονική – Ελληνική ταυτότητα στους κατοίκους του κρατιδίου των Σκοπίων, θέλεις η ανάγκη να μη κακοχαρακτηριστούν ως μη διαπνεόμενοι από δημοκρατικά αισθήματα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δέχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη την άποψη, ότι θα πρέπει η παραχώρηση της ταυτότητας να τεθεί στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού μέσα από δημοψήφισμα.
Μέγα σφάλμα.

Η Εθνική ταυτότητα είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με την διαχείριση του κρατικού μηχανισμού, με νόμους που διέπουν τη σχέση των ατόμων μιας κοινωνίας, με την αποδοχή αλλαγής συνόρων κλπ.
Απατώνται ακόμα και αυτοί που νομίζουν ότι αν περάσουν το τερατούργημα των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, θα έχει διάρκεια.

Μιλάμε για την αποδοχή αφαίρεσης από το εθνικό φορτίο που φέρουν τα μέλη ενός έθνους, μέρους της ιστορίας, της κληρονομιάς που ο ίδιος ο χρόνος έχει αναγνωρίσει ως μέρους της εθνικής οντότητας. Μιλάμε για Εθνομετάλλαξη που μόνο σε Οργουελιανές καταστάσεις θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί.

Όσοι μιλάνε για δημοψήφισμα κάνουν ένα μεγάλο σφάλμα αν πιστεύουν ότι ακόμα και αν κερδίσουν ένα δημοψήφισμα, εκείνοι που αγωνίζονται εδώ και 150 χρόνια, από τις αρχές του πανσλαβισμού, μέχρι σήμερα όπου είναι σε εξέλιξη τα σχέδια της Γερμανίας για Μακεδονικό κράτος, θα το βάλουν κάτω, μέχρι που σε μελλοντικές συνθήκες πιο ώριμες να πετύχουν την απόσπαση της Μακεδονικής ταυτότητας.

Μετά από 8 χρόνια μνημονίων η πλειοψηφία των Ελλήνων αντιδρά. 
Μετά από 20 χρόνια πιθανών παχιών αγελάδων ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;
Και τότε οι Μακεδόνες τι θα λέμε; Αφού αποφάσισε η πλειοψηφία σβήνουμε την ιστορική μας μνήμη; 

Βέβαια τότε θα απαιτούν να γίνει δεκτό από τους χαμένους, να μην αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και στην ιστορία να μαθαίνουν ότι Μακεδονία και Ελλάδα ήταν και θα είναι δυο ξεχωριστές υπάρξεις στο πέρασμα του χρόνου.Παρανοϊκά πράματα.

Όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει σ’ αυτή την παρωδία.
Προσωπικά, δεν σκέφτομαι να αλλάξω ταυτότητα, ούτε εθνική συνείδηση.Δεν συμμετέχω σε τέτοιου είδους παγίδες. 

Όσον αφορά ορισμένους ανόητους, που επειδή έμαθαν απέξω μερικά βιβλία κατάφεραν να διδάσκουν ακόμα και στα πανεπιστήμια, αυτό που θα πρέπει να τους γίνει κατανοητό είναι ότι η Μακεδονία ως έννοια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού εθνικού φορτίου.Αυτό σημαίνει η Μακεδονία είναι Ελληνική.

Η Μακεδονία δεν είναι απλά ένα οικόπεδο, ούτε μια ταμπέλα από ένα κατάστημα που σήμερα την έχεις εσύ και την επομένη την παραχωρείς στον γείτονα.Η Μακεδονία περιλαμβάνει ένα τεράστιο όγκο από μνήμες των Ελλήνων. Χιλιάδες τα χρόνια που δεν μπορούν να παραγραφούν από καμιά Βουλή. Η Μακεδονία, ως περιεχόμενο, είναι υπόθεση συνυφασμένη με τον Ελληνισμό, από τη γέννηση του μέχρι σήμερα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024