28/03/2024

Οι Παμμακεδονικές ΗΠΑ συνεχίζουν τον αγώνα για την Μακεδονία.


Η εκστρατεία Ενημέρωσης της Παμμακεδονικής ΗΠΑ σε συνεργασία με το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα ΝΥ, για το Προσύμφωνο των Πρεσπών, συνεχίζεται. Για τι λόγο αυτό διοργανώθηκαν ομιλίες του καθηγητή και στρατηγικού αναλυτή Νίκου Λυγερού στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα σε Βοστώνη,Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη, Σικάγο και Πίτσμπουργκ! Επίσης, έχουν προγραμματιστεί επαφές με Έλληνες και Αμερικανούς πολιτικούς και παράγοντες της Ομογένειας!

 

Η σελίδα μας επικοινώνησε με τον  Δημήτρη Φιλιππίδη, πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, ο οποίος μας έστειλε το δικό του μήνυμα: “Η Ελλάδα αναζητάει έναν Πολυζωίδη, έναν Τερτσέτη, όπως τότε που αθώωσαν τον Κολοκοτρώνη σε πείσμα των πιέσεων ! Σήμερα Παρασκευή,  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνεται η τύχη της προσφυγής των ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ εναντίον της ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! 
Έλληνες Δικαστές αποδείξτε ότι είστε οι θεματοφύλακες της πατρίδας μας και της Ιστορίας μας. Κάντε το για τους προγόνους μας αλλά κυρίως για τα παιδιά όλων μας. 
Διαλέξτε, αν θα μπείτε στις ΛΑΜΠΡΕΣ σελίδες της ιστορίας ή στις πιο μελανές! Διαλέξτε αν θα μιλούν οι απόγονοι σας με ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για εσάς! Μην σκύψετε το κεφάλι, μην υποκύψετε σε πιέσεις και συμφέροντα! Κοιτάξτε στα μάτια τα παιδιά σας πριν αποφασίσετε! Κοιτάξτε στα μάτια την πατρίδα μας, τώρα που καλείστε να την ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΤΕ!”

 

Προκλητικός ο Ζάεφ 

Πριν ακόμη κοπάσουν οι αντιδράσεις για τις αναφορές Ζάεφ περί Μακεδονίας του Αιγαίου και μακεδονικής μειονότητας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιδόθηκε σε νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας, βάζοντας και πάλι «νάρκες» στν προσυμφωνία των Πρεσπών.

«Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μας θα είναι Βορειομακεδόνες. Θα είμαστε Μακεδόνες, που μιλούν την μακεδονική» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ προκαλώντας και πάλι την Αθήνα η οποία έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλούς τόνους στις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις.

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται σχετικά με τις αλλαγές στο Σύνταγμα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε πως «έχουμε ένα πρόθεμα, το “Βόρεια”, αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα».

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024