28/03/2024

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν

Γράφει ο Νότης Μαριάς
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής 


Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζουν ακάθεκτες. Έτσι με βάση πρόσφατα στοιχεία (Η Καθημερινή 28/12/2018 σελ. 6) ο συνολικός αριθμός προσφύγων και παρανόμων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου ανέρχεται σε 14680 άτομα εκ των οποίων 6832 βρίσκονται στη Λέσβο, 4210 στη Σάμο, 1501 στη Χίο, 1062 στη Λέρο, 1026 στην Κω και 49 σε άλλα νησιά. Παρά τις συνεχείς μετακινήσεις προσφύγων και παρανόμων μεταναστών από τα παραπάνω νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα εντούτοις ο αριθμός τους παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, γεγονός εξαιρετικάανησυχητικό για λόγους εθνικής άμυνας και ασφάλειας. Ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία που εντείνεται η τουρκική επιθετικότητα και πολλαπλασιάζονται οι απειλές του Ερντογάν προς την Πατρίδα μας και την Κύπρο. Φυσικά όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, όσο η Ελλάδα παραμένει μέλος της Σένγκεν η Πατρίδα μας θα συνεχίζει να αποτελεί μαγνήτη για χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες οι οποίοι έρχονται εδώ προσδοκώντας ότι στην πορεία θα εφοδιαστούν με έγγραφα βραχείας παραμονής και βραχείας διέλευσης τύπου Σένγκεν προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν τελικά στη Γερμανία και σε άλλες χώρες του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό είχα την ευκαιρία να επισημάνω στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2018 ότι η Σένγκεν λειτουργεί σε βάρος της Ελλάδας και την μετατρέπει σε μαγνήτη για χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπως επισήμανα στην πρώτη παρέμβασή μου στις 10 Δεκεμβρίου, τελικά για τους ίδιους τους Έλληνες η εφαρμογή της Σένγκεν αποτελεί μια φάρσα και αυτό μπορεί να το δει κανείς ερχόμενος αεροπορικώς από Αθήνα στο Στρασβούργο όπου οι ταξιδιώτες υποβάλλονται σε διαβατηριακό έλεγχο. Το ίδιο ισχύει και στις Βρυξέλλες όπου εφαρμόζεται «ταξιδιωτική καραντίνα» για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων από Αθήνα. Έτσι η Σένγκεν έχει καταντήσει μια σκέτη ταλαιπωρία για τους Έλληνες πολίτες καθώς διάφορες χώρες έχουν πάρει εξαίρεση με βάση την οποία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τηςΣένγκεν.

Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί και οι ροές από Τουρκία μέσω Έβρου. Μάλιστα παρατηρείται πλέον και νέα διαδρομή από Τουρκία προς Βουλγαρία και εν συνεχεία προς Ελλάδα πάλι μέσω Έβρου, όπως είχα την ευκαιρία να επισημάνω στην παραπάνω παρέμβασή μου στην Ευρωβουλή.

Δεν υπάρχει μάλιστα καμία αμφιβολία ότι ο σουλτάνος θα ανοίξει τις κάνουλες και θα γεμίσει τα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο με χιλιάδες νέους παράνομους μετανάστες στους οποίους θα προστεθούν και οι πρόσφυγες που θα μας στείλει πακέτο όχι μόνο η Μέρκελ από τη Γερμανία αλλά και η «νέα Αυστρουγγαρία» όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Κουρτς και Όρμπαν με τους οποίους συνομίλησε ο Βαυαρός Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Ζεεχόφεν (Η Καθημερινή 6/7/2018).
Για τον λόγο αυτόν άλλωστε το Κίνημά μας ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είχε έγκαιρα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού οι οποίες συμπυκνώνονται στα παρακάτω μέτρα:

1.Να αρχίσει η διαδικασία άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου που όχι μόνο δεν διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές υποδοχής αλλά αποτελούν και στόχο της Άγκυρας.
2.Να επαναπροωθηθούν όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
3.Να τροποποιηθούν άμεσα οι χρονοβόρες και ατέρμονες διαδικασίες χορήγησης ασύλου που έχουν ως αποτέλεσμα την καταχρηστική άσκησή τους από άτομα που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
4.Να απαιτήσουμε να συνεχιστεί το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων από Ελλάδα στις άλλες χώρες της Ε.Ε.
5.Να τροποποιηθεί άμεσα το Δουβλίνο 3 προκειμένου να πάψει η Ελλάδα να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών.
6.Να χτυπηθούν τα δουλεμπορικά κυκλώματα που μεταφέρουν χιλιάδες παράνομους μετανάστες στα νησιά μας και στον Έβρο.
7.Να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα στον Ερντογάν, να πάψει να παίζει με το μεταναστευτικό.
8.Να φύγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν προκειμένου να πάψει η Πατρίδα μας να αποτελεί μαγνήτη για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
9.Να δρομολογήσει η Ελλάδα την εφαρμογή του Άρθρου 72 Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε. αναστέλλοντας για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας τη λειτουργία των κανόνων του Δουβλίνου 3 κλπ.
10.Να καταργηθεί η συμφωνία Μέρκελ-Τσίπρα για επιστροφή δήθεν προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024