16/07/2024

Μεταναστευτικό και ο βρώμικος ρόλος της Γερμανίας

Στo πλαίσιo της γερμανικής μεταναστευτικής πολιτικής, η Άνγκελα Μέρκελ δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με πρόσφυγες στη Γερμανία προκειμένου να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της γερμανικής πολιτικής σκηνής. «Θα τα καταφέρουμε» ήταν το σύνθημα της.

 

Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.
Καρλ Μαρξ ( 1818-1883, Γερμανός φιλόσοφος)

 

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Την ώρα που η μεταναστευτική κρίση σαρώνει την Ευρώπη δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο για τα σημερινά δεδομένα κύμα προσφύγων και μεταναστών, το δημογραφικό, οικονομικό,πολιτικό και κοινωνικό τοπίο των ευρωπαϊκών χωρών κυριολεκτικά αναδιαμορφώνεται. Μια αναδιαμόρφωση που δε δύναται να περάσει χωρίς να επηρεάσει τους γηγενείς πληθυσμούς.

Όλοι, φυσικά, θυμόμαστε τις ανοικτές αγκαλιές των πρώτων ημερών στη Γερμανία και την στάση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Όμως, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, την άνοδο του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία και τις αντιδράσεις του πληθυσμού, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η Άνγκελα Μέρκελ, στην προσπάθειά της να κερδίσει τις επόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου θα σκληρύνει την στάση της.

Εδώ, όμως, θα πρέπει να κάνουμε μια μικρή αναδρομή και να θυμηθούμε τον ύποπτο εώς βρώμικο ρόλο της Γερμανίας στην μεταναστευτική/προσφυγική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη.

«Κατά τη γνώμη μου αυτό που αποτελεί μέρος της θεμελιώδους ανθρωπιάς της χώρας μας είναι το να δεχόμαστε τους πρόσφυγες φιλικά, όπως οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο», υπεραμύνθηκε της πολιτικής της η Μέρκελ σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild τον Οκτώβριο το 2015. Αποκάλυψε επίσης ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα φιλοξενήσει πρόσφυγες στο σπίτι της. «Έχω μεγάλο σεβασμό προς τους ανθρώπους που το κάνουν, όμως δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο», τόνισε. Μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε ασκήσει δριμεία κριτική εναντίον των χωρών της ανατολικής Ευρώπης. Μιλώντας σε κλειστή συγκέντρωση βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Μέρκελ στηλίτευσε την συμπεριφορά της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας και ορισμένων χωρών της Βαλτικής αναφορικά με το θέμα των προσφύγων, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει. «Οι πρόσφυγες δεν θα αποτραπούν αν απλώς χτίσουμε φράκτες και έχω ζήσει πίσω από φράκτη πολύ καιρό», ενθυμούμενη τα παιδικά της χρόνια στην Ανατολική Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της μάλιστα η Άνγκελα Μέρκελ έκανε σαφέστατη αναφορά στην παγκοσμιοποίηση. «Όταν κάποιος λέει: ‘Αυτή δεν είναι η Ευρώπη μου, δεν θα δεχτώ μουσουλμάνους’, εγώ λέω, αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Ποιοι είμαστε εμείς που θα υπερασπιστούμε τους χριστιανούς ανά τον κόσμο λέγοντας ότι δεν θα δεχτούμε έναν μουσουλμάνο ή ένα τέμενος στη χώρα μας; Αυτό δεν θα συμβεί» τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριο αποκαλύπτοντας την κατάσταση ως έχει, όπως έγραψε το αμερικανικό Politico.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο η Γερμανίδα Καγκελάριος στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης άνοιξε την αγκαλιά της Γερμανίας για να υποδεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες είχε απαντήσει ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών, Ίνγκο Κράμερ, στις αρχές Σεπτέμβρη του 2015 με συνέντευξη του στη γερμανική Suddeutsche Zeitung. Ο Κράμερ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ευλογία τους μετανάστες που φτάνουν στη Γερμανία, η οποία έχει άμεση ανάγκη από εργατικό δυναμικό. «Τα επόμενα 20 χρόνια χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο εργατικό δυναμικό από αυτό που μπορεί να παράξει η χώρα», εξήγησε ο Κράμερ, ενώ έκανε λόγο για 500.000 κενές θέσεις εργασίας. Μια δυνατότητα θα ήταν αυτές να καλυφθούν με τη γρήγορη απορρόφηση των μεταναστών στην αγορά εργασίας τόνισε και χαρακτήρισε «αποκαρδιωτικές» τις διαμαρτυρίες εναντίον των κέντρων υποδοχής μεταναστών.«Τέτοιου είδους εικόνες έχουν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή εφόσον συνεχίζονται για μεγάλο διάστημα» δήλωσε ο Κράμερ στηλιτεύοντας τις περιπτώσεις βίας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Εργασία (BA) Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε, εξηγώντας πόση σημασία έχουν για τη Γερμανία τα νέα εργατικά χέρια των ανθρώπων που καταφθάνουν κατά χιλιάδες. «Η αγορά εργασίας μας είναι αυτή τη στιγμή σταθερή και σε θέση να δεχθεί νέους εργαζόμενους. Όποιος μιλά καλά γερμανικά και έχει τα προσόντα μπορεί να βρει γρήγορα δουλειά», είπε ο Βάιζε μιλώντας στην εφημερίδα Bild. Βέβαια η μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων που φθάνουν στη Γερμανία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής δεν γνωρίζει Γερμανικά. «Γι’ αυτό πρέπει να επενδύσουμε άμεσα στη γλώσσα και την εκπαίδευση. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να βρουν εργασία και η εργασία είναι η καλύτερη μορφή ενσωμάτωσης» είπε ο Βάιζε ενώ όταν ρωτήθηκε αν οι Γερμανοί εργαζόμενοι θα πρέπει να ανησυχούν απάντησε: «Κατηγορηματικά όχι. Οι εταιρείες έχουν τόσες πολλές κενές θέσεις εργασίας όσες ποτέ ως τώρα και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη συμπλήρωσή τους».

Ενώ στο μυαλό των περισσότερων έρχονται οι ρήσεις του Μαρξ για την εισαγωγή ξένων εργατών καθώς ο Γερμανός φιλόσοφος πίστευε πως «ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς», το σύνθημα «θα τα καταφέρουμε» της Γερμανίδας Καγκελαρίου λαμβάνει την πραγματική του διάσταση μέσα από τις δηλώσεις Βάιζε που ζητά λιγότερη γραφειοκρατία προκειμένου οι πρόσφυγες να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία.

Ενώ ο πληθυσμός της Ευρώπης γερνάει, καθώς η δυτική κουλτούρα δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και η υπογεννητικότητα αποτελεί την ασύμμετρη απειλή των ευρωπαϊκών εθνών, η γερμανική πολιτική σκηνή βρήκε τη λύση στη μεταναστευτική ροή. Χωρίς τους μετανάστες η Γερμανία θα χάσει ως το 2025 περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια εργαζόμενους, οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν, και γι’ αυτό τον λόγο «είναι ξεκάθαρο ότι έχει ανάγκη από εξειδικευμένους μετανάστες» όπως αναφέρει ο Βάιζε. Ακόμη και η υπουργός Παιδείας Γιοχάνα Βάνκα σε δηλώσεις της εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η Γερμανία μπορεί να επωφεληθεί από τους μετανάστες. «Αν μετά την πτώση του Τείχους το 1989 είχε κανείς σκεφτεί μόνο το κόστος, δεν θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί η αλληλεγγύη και η αισιοδοξία τις οποίες ζήσαμε», είπε η Βάνκα.«Αν ο πληθυσμός μας παραμείνει σχεδόν σταθερός, εξαρτώμαστε από τη μετανάστευση», εξήγησε και δήλωσε αισιόδοξη ότι «θα καταφέρουμε να προσφέρουμε έναν δρόμο προς την εκπαίδευση σε πολλούς νεαρούς που έχουν έρθει στη χώρα μας».

Η Deutsche Bank, σύμβουλοι επενδύσεων όπως το Oxford Economics, το Der Spiegel, οι Financial Times και η Washington Post άρχισαν να δημοσιεύουν σχεδόν καθημερινά αναβαθμισμένες μελέτες και εκτιμήσεις για το πόσο οι πρόσφυγες θα ενισχύσουν τη γερμανική, αλλά και την ευρωπαϊκή, οικονομία. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις συγκεκριμένες έρευνες, μόνο από τη φετινή ροή, το ΑΕΠ της Γερμανίας θα αυξηθεί κατά 2.3 δις. δολάρια. Η αγάπη και η αλληλεγγύη των Γερμανών πολιτικών προς τους πρόσφυγες μεταφράζεται με απλά λόγια σε ανάγκη της χώρας για εργατικό δυναμικό. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η μείωση του εργατικού δυναμικού της Γερμανίας (συμπεριλαμβανομένων των ανέργων) θα φτάσει τα 9 εκατομμύρια μέχρι το 2030.Την ώρα που οι φορολογικές εισπράξεις μειώνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία αδειάζουν, και η κατανάλωση και η παραγωγή πέφτουν, τα φθηνά εργατικά χέρια που έρχονται από τη Μέση Ανατολή αποτελούν τη μοναδική λύση. Μέρκελ και Γκάμπριελ σε αγαστή συνεργασία και με ιδιαίτερη πολιτική επιδεξιότητα αναλαμβάνουν το πολιτικό κόστος της μεταναστευτικής πολιτικής ενώ το εργατικό τοπίο στη γερμανική κοινωνία αλλάζει. Μέχρι να εκπαιδευτούν σε γλώσσα και συνήθειες, οι πρόσφυγες δουλεύουν δοκιμαστικά και εκπαιδευτικά σε πιλοτικά προγράμματα για μόλις ένα ευρώ την ώρα ανεξάρτητα από τις ειδικότητες και τα πτυχία τους.

Το συγκεκριμένο εργασιακό πρόγραμμα είναι ήδη γνωστό στη Γερμανία ως mini -jobs, η λεγόμενη «μικροεργασία». Από τις αρχές του 2014 ήδη 7,8 εκατομμύρια πολίτες στη Γερμανία είχαν ως απασχόληση την «εργασία του 1 ευρώ την ώρα» (1 euro job).

Τα αποτέλεσμα, όμως. της συγκεκριμένης εργασιακής πολιτικής είναι τα εξής:

 

 • πέφτουν διαρκώς τα ποσοστά ανεργίας αφού πλέον ακόμα και όσοι εργάζονται για 1 ευρώ την ώρα δεν θεωρούνται άνεργοι
 • τα κονδύλια μεταφέρονται από το ταμείο ανεργίας στο ταμείο επιδότησης των νεόπτωχων εργαζόμενων
 • δημιουργούνται θέσεις εργασίας προσωρινής απασχόλησης με εργαζομένους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
 • καθιερώνεται ο κατώτατος μισθός το μήνα χωρίς φορολογία και χωρίς παράλληλα την καθιέρωση ανώτατου ορίου ωρών εργασίας την εβδομάδα
 • οι κανονικές δουλειές «σπάνε» σε δουλειές μερικής απασχόλησης αφού οι εργοδότες συν τοις άλλος για τα mini-jobs πληρώνουν αισθητά λιγότερες εισφορές.

Ο πόλεμος σε Συρία και Ιράκ μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους αυτών των χωρών, αλλά ωφελεί την Ευρώπη, παρέχοντάς της το εργατικό δυναμικό που η «γηραιά» ήπειρος έχει άμεση ανάγκη. Η υποτιθέμενη αλληλεγγύη της Μέρκελ έχει τις ρίζες της σε καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς αλλά και στη μεταναστευτική πολιτική της Ατζέντα 21.


Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (International Organization for Migration) που βασίζεται στη Ατζέντα 21 του ΟΗΕ, οι μετανάστες είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη τόσο της χώρας αποστολής όσο και της χώρας υποδοχής τους. 

«Ζούμε σε μια εποχή πρωτοφανούς ανθρώπινης κινητικότητας. Δεν έχει μόνο η μετανάστευση γίνει καθημερινή πραγματικότητα, αλλά υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η ανθρώπινη κινητικότητα συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο για την επίτευξη των περισσότερων από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. Οι οδηγοί της ανθρώπινης κινητικότητας είναι τέτοια ώστε η μετανάστευση μεγάλης κλίμακας θα συνεχίσει να είναι η μέγα-τάση στον 21ο αιώνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα του οργανισμού.
Η Δύση της οικονομικής κρίσης και της υπογεννητικότητας, η Δύση που επιθυμεί να τοποθετήσει στη μηχανή του κιμά τα εργασιακά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, στο πρόσωπο των ταλαιπωρημένων προσφύγων βρήκε το τέλειο άλλοθι.

«Η ανθρώπινη κινητικότητα βοηθά στη μείωση της έκτασης της φτώχειας, εξασφαλίζοντας την απασχόληση για έναν αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό και ευνοεί την πολύτιμη χρήση των αναπτυξιακών πόρων ως συμπληρωματική ενίσχυση στους προϋπολογισμούς. Επιπλέον, η μετανάστευση συμβάλλει στη βελτίωση ποσοστού φοίτησης στα σχολεία, ενδυναμώνει τις γυναίκες, και διευκολύνει την άμβλυνση των θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία, όπως τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας» αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.
Καρλ Μαρξ 

Ήταν Ιούνιος του 2012, πριν ακόμη ξεσπάσει η μεταναστευτική κρίση των τελευταίων μηνών, όταν ο Πίτερ Σάδερλαντ, ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, σε δηλώσεις του στο BBC είπε πως η ΕΕ θα πρέπει να υπονομεύσει την ομοιογένεια των κρατών μελών της.

Ως βασικό επιχείρημα μάλιστα χρησιμοποίησε τη γήρανση ή η μείωση του γηγενούς πληθυσμού σε χώρες όπως η Γερμανία ή τα νότια κράτη μέλη της ΕΕ. Ο Σάδερλαντ τάχθηκε υπέρ των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στη γηραιά ήπειρο.

Ο Ιρλανδός επιχειρηματίας, από τους θαμώνες της Λέσχης Bilderberg και πρόεδρος της Goldman-Sachs μέχρι τον Ιούνιο που μας πέρασε, επανήλθε με νέες δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Ιησουίτη Πάπα. Μιλώντας στο ιταλικό ράδιο RTE’ τόνισε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (όπως συμβαίνει με τη γερμανική) «πρέπει να περάσουν τη θετική είδηση ​​ότι οι μετανάστες είναι καλοί για μια κοινότητα, οικονομικά και με κάθε άλλο τρόπο και όχι συνεχώς να τους παρουσιάζουν ως βάρος, επειδή δεν είναι πραγματικά ένα βάρος». Χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τις μελέτες που «αποδεικνύουν» τα οικονομικά οφέλη της μαζικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη από την Αφρική και αλλού. Στην ουσία ο Σάδερλαντ δεν αναφέρει κάτι άλλο από τη διαδικασία της Βαρκελώνης

(Barcelona Process- http://eeas.europa.eu/euromed/barcelona_en.htm).

Πιο συγκεκριμένα το Νοεμβρίου του 1995, υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι πολιτικοί συμμετείχαν σε συνέδριο στη Βαρκελώνη όπου η τελική συμφωνία έθεσε επί τάπητος λεγόμενες «συμπράξεις» με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Βορείου Αφρικής και της υποσαχάριας Αφρικής. Οι εταιρικές σχέσεις περιγράφονται ως συνεργασία σε επίπεδο «κοινωνικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο» μιλώντας για πολιτισμικό εμπλουτισμό μέσω της ανταλλαγής πληθυσμών. Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι αν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν από το 1995 στο μυαλό τους κάποιο σχέδιο που θα οδηγούσε στη σημερινή μεταναστευτική κρίση και σημαντική είσοδο ανθρώπων προς τη γηραιά ήπειρο.

Η απάντηση έρχεται από τις δηλώσεις του άγγλου πολιτικού σχολιαστή David Noakes στο ειδησειογραφικό πρακτορείο Russia Today. Ο Noakes σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο υποστήριξε πως η ΕΕ σκόπιμα φέρνει όσο το δυνατόν περισσότερους μετανάστες στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει το «διαίρει και βασίλευε» επάνω στους γηγενείς κατοίκους της γηραιάς ηπείρου. Σύμφωνα με το Νoakes, ο τελικός σκοπό είναι να εξαλείψουν τα έθνη στην Ευρώπη και αυτό θα γίνει αν ο αριθμός των μεταναστών υπερβεί τον αριθμό του αρχικού πληθυσμού. Ο Νoakes μέσα από τις δηλώσεις του μας φέρνει στο νου τη Πανευρώπη όπως την ονειρεύτηκε ο Richard Coudenhove Kalergi.

Ο αυστριακός θεωρείται από τους θεμελιωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πατέρας του ήταν ο Αυστριακός διπλωμάτης Heinrich von Coudenhove-Kalergi (με κάποιες ρίζες από την βυζαντινή οικογένεια των Καλλέργηδων) και η μητέρα του η Γιαπωνέζα Mitsu Aoyama. Ο Kalergi το 1922 ίδρυσε το κίνημα «Πανευρώπη» στη Βιέννη, που στόχευε στη δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, βασισμένης σε μια ομοσπονδία των εθνών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Μεταξύ των πρώτων οπαδών του, συγκαταλέγονται οι Τσέχοι πολιτικοί Tomáš Masaryk και Edvard Beneš καθώς και ο τραπεζίτης Max Warburg, ο οποίος διέθεσε τα πρώτα 60.000 μάρκα. Ο Αυστριακός καγκελάριος Ignaz Seipel και ο επόμενος πρόεδρος της Αυστρίας Karl Renner ανέλαβαν στην συνέχεια υπεύθυνοι για την καθοδήγηση του κινήματος της «Πανευρώπης». Αργότερα θα προσφέρουν την βοήθειά τους Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Léon Bloum, ο Aristide Briand, ο Ιταλός πολικός Alcide De Gasperi και άλλοι.

Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών “Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης” δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία. Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη.

 

Ο Richard Coudenhove Kalergi

Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και, στη συνέχεια, την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση.Συγκεκριμένα στο βιβλίο του αναφέρει: «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων.»

Ανοιχτές κοινωνίες, βιομήχανοι και ο Σόρος. 

«Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία » είχε πει ο Καρλ Μαρξ και φαίνεται το γνωρίζουν καλά οι Γερμανοί βιομήχανοι. Ο Eric Schweitzer, επικεφαλής των γερμανικών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας σε δηλώσεις του που αναφέρονται στη Telegraph τόνισε: «Οι αιτούντες άσυλο με την προοπτική της παραμονής και εκείνοι με την ανθρωπιστική άδεια παραμονής, που έχουν αρχίσει εκπαίδευση, θα πρέπει να είναι σε θέση να την τελειώσουν χωρίς να ανησυχούν για την απέλασή τους». Όπως αναφέρει επίσης η βρετανική εφημερίδα κυβερνητική έκθεση διαπίστωσε ότι ο πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί από 80.8 εκατομμύρια που ήταν το 2013 σε 67.6 εκατομμύρια το 2060, αν δεν υπάρξει περαιτέρω μετανάστευση.Ο αριθμός των ατόμων σε ηλικία εργασίας θα μειωθεί από 49 εκατομμύρια το 2013 σε μόλις 34 εκατομμύρια το 2060. Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω θα αυξηθεί από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της στο ένα τρίτο.Οι αριθμοί απομυθοποιούν πλήρως το αλληλεγγυο προφίλ της Άνγκελα Μέρκελ.

Το δικό του ρόλο στο μεταναστευτικό bing bang έχει και ο μεγαλο-επενδυτής και οπαδός των «ανοικτών κοινωνιών» George Soros. Όπως αναφέρει σε αρθρογραφία του η ΕΕ πρέπει να δέχεται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως. Υποστηρίζει επίσης τη τοποθέτηση των προσφύγων όπου θέλουν να πάνε – και όπου τους θέλουν- θεωρώντας το ως το κλεισί της επιτυχίας.

Το ίδρυμά του Open Society Foundation δραστηριοποιείται με τα Κέντρα Αλληλεγγύης Solidarity Now, που προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, νομικές συμβουλές, βοήθεια για εύρεση εργασίας και κοινωνική – ψυχολογική στήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες.Ταυτόχρονα, στις άμεσες προτεραιότητες του φιλάνθρωπου «πολιτικού ακτιβιστή», αλλά και επιχειρηματία είναι η χρηματοδότηση startup επιχειρήσεων και η εύρεση εργασίας στους άνεργους νέους μετανάστες.Μάλιστα, το δίκτυο λειτουργεί με κέντρα και στη χώρα μας, ξεκίνησε τη λειτουργία του από τη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2014 για να έρθει αργότερα και στην Αθήνα.Ηδη το Solidarity Now τρέχει μια σειρά από προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να στηρίξουν κυρίως τους τομείς της απασχόλησης στη χώρα μας. Βέβαια, απευθύνεται μόνο σε μετανάστες και όχι σε Έλληνες ανέργους.


Ευρωπαϊκές αποθήκες ψυχών και επαναστάσεις 

Καθώς ένα περίεργος ασύμμετρος πόλεμος διεξάγεται στην Ευρώπη και οι πιέσεις από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες για συνεργασία Ελλάδας Τουρκίας στη φύλαξη των συνόρων μας γίνονται ιδιαίτερα πιεστικές, Ελλάδα και Ιταλία, ως χώρες εισόδου του μεγαλύτερου μέρους της μεταναστευτικής ροής, μετατρέπονται σε αποθήκες ψυχών. Τα νέα ευρωπαϊκά κολαστήρια που διαμένουν τα εργατικά εκείνα χέρια που δεν κατορθώνουν να φτάσουν μέχρι και τη Κεντρική Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός παρά την οικονομική κρίση και τα συνεχόμενα μνημόνια και οι τοπικές κοινωνίες ανταποκρίθηκαν με μεγαλύτερη ανθρωπιά στο δράμα των ανθρώπων που έρχονται από τη Μέση Ανατολή παρά τις προσπάθειες που έγιναν (οργανωμένα ή τυχαία άραγε) να στιγματιστούμε για ακόμη μια φορά.

Ενώ οι ΗΠΑ σφυρίζουν αδιάφορα,όντας μακριά από το μεταναστευτικό κυκεώνα(την ώρα που όλοι αναμένουν την αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο και την αυστηρή στάση του Τραμπ), αρκετοί είναι οι Ευρωπαίοι που κατανοούν πως οι αποθήκες ψυχών θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα χρωματιστή επανάσταση. Οι ροές από τη Μέση Ανατολή μέσα στην καρδιά της θνήσκουσας Ευρώπης υπό το πρόσχημα της εισαγωγής της «δημοκρατίας» θα οδηγήσουν σε ανατροπή κυβερνήσεων και ολικές αλλαγές αναφέρει ο Πολωνός δημοσιογράφος Konrad Stachnio «Το θέμα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, στην οποία οι μελλοντικές κοινωνικές αλλαγές επιβάλλονται χρησιμοποιώντας τα εισερχόμενα κύματα των προσφύγων» γράφει σε άρθρο του ο Stachni.

«Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ένα χτύπημα στην Ευρώπη» υποστηρίζει ο Ρώσος συγγραφέας και δημοσιογράφος Nikolai Starikov σε συνέντευξή του αλλά και στο βιβλίο του «Χάος και Επανάσταση ως Όπλα του Δολαρίου». « Στη Βουδαπέστη προκλήθηκε χάος: κατέλαβαν το σιδηροδρομικό σταθμό, έσπασαν τα τρένα και απαιτούσαν να μεταφερθούν σε κάποιο προορισμό» αναφέρει ο Starikov ο οποίος υποστηρίζει «κάποιος από ψηλά έχει πιέσει τις αρχές της ΕΕ», να επιδεικνύουν αυτή την ανοχή.

Την ώρα που οι υποστηριχτές της Αραβικής Άνοιξης των προηγούμενων ετών έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις του παρόντος ενώ οι συνέπειες του μέλλοντος πληθαίνουν ως εφιάλτης, η ροή των γεγονότων φαίνεται να οδηγεί σε αυξανόμενες εντάσεις στη Γηραιά ήπειρο,«ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου» όπως είχε πει και ο Μαρξ…ενώ μια νέα Ευρώπη γεννιέται.

————————————————————————————-

Πηγές:

 

 • https://global.handelsblatt.com/edition/280/ressort/politics/article/no-nobel-prize-for-merkel
 • https://twitter.com/ostwestkonflikt
 • http://www.spiegel.de/politik/deutschland/dresden-pegida-anhaenger-errichten-galgen-fuer-merkel-und-gabriel-a-1057452.html
 • http://www.spiegel.de/international/germany/asylum-shelters-in-germany-struggle-with-refugee-violence-a-1056393.html
 • http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64264944
 • http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/angela-merkel/11914876/Muslim-Merkel-German-TV-image-causes-outrage.html
 • http://www.dw.com/en/only-one-in-three-germans-believe-in-merkels-approach-to-refugee-crisis/a-18780114
 • http://europeanpost.co/merkel-i-wont-host-refugees-at-my-home/
 • http://www.reuters.com/article/2015/10/08/us-europe-migrants-merkel-idUSKCN0S211O20151008
 • http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/arbeitgeber-praesident-kramer-ueber-fluechtlinge-wir-muessen-deutschkurse-vom-ersten-tag-an-anbieten-1.2634072
 • http://www.bundesregierung.de/Content/EN/Artikel/2015/09_en/2015-09-18-fluechtlinge-kw38_en.html
 • http://www.reuters.com/article/2015/09/10/us-europe-migrants-germany-training-anal-idUSKCN0RA1E920150910
 • http://tvxs.gr/news/ellada/o-pragmatikos-logos-poy-ksafnika-i-merkel-noiazetai-gia-toys-prosfyges
 • http://www.bloomberg.com/news/videos/2015-09-17/the-german-town-offering-refugees-work-for-one-euro-per-hou
 • http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1353060/to-germaniko-montelo-apasholhshs-ton-minijobs.html
 • http://www.iom.int/
 • http://greece.iom.int/el
 • http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395
 • http://www.prisonplanet.com/goldman-sachs-boss-bilderberg-member-peter-sutherland-europe-needs-more-refugees-from-africa-syria.html
 • https://www.youtube.com/watch?v=rVmg37snifI
 • http://www.europeanguardian.com/78-uncategorised/europe/470-the-statement-of-barcelona-a-not-so-secret-pledge-for-europe-to-african-muslim-mass-immigration
 • https://www.rt.com/op-edge/311647-migrants-eu-policy-uk/
 • http://theodotus.blogspot.gr/2012/12/coudenhove-kalergi.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Nikolaus_von_Coudenhove-Kalergi
 • http://balder.org/judea/Richard-Coudenhove-Kalergi-Practical-Idealism-Vienna-1925.php
 • http://www.thegatewaypundit.com/2015/10/as-part-of-schoolwork-german-kids-required-to-make-beds-cook-and-clean-for-migrants-at-centers/
 • http://www.shz.de/lokales/luebeck/fuer-fluechtlinge-betten-beziehen-wirbel-um-facebook-post-id10896651.html
 • http://www.dailymail.co.uk/news/article-2821151/Non-EU-migrants-State-costing-British-finances-120billion-1995.html
 • http://www.thecommentator.com/article/5494/the_immigrant_economy_and_the_end_of_europe
 • http://www.ibtimes.com/islamic-extremism-europe-high-youth-unemployment-blame-1783834
 • http://sputniknews.com/analysis/20150826/1026226640/denmark-europe-migrants-crisis.html#ixzz3jwPY2Lcn
 • http://www.express.co.uk/news/world/555434/Islamic-State-ISIS-Smuggler-THOUSANDS-Extremists-into-Europe-Refugees
 • https://www.washingtonpost.com/world/hungarian-bishop-says-pope-is-wrong-about-refugees/2015/09/07/fcba72e6-558a-11e5-9f54-1ea23f6e02f3_story.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201509
 • http://www.jpost.com/Israel-News/World-Affairs-Simple-solutions-for-a-complex-world-416499
 • http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/628916/voylgaria-h-ekklisia-anisyxei-gia-tin-ethnotiki-isorropia-logo-metanaston
 • http://sputniknews.com/middleeast/20150911/1026853252.html#ixzz3lQr7EIaE
 • http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11675380/Germany-industry-chiefs-call-for-jobs-for-asylum-seekers.html
 • https://www.opensocietyfoundations.org/
 • http://www.project-syndicate.org/print/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09
 • http://journal-neo.org/2015/10/07/game-over-europe-a-colour-revolution-is-coming/
 • https://www.youtube.com/watch?v=DTJc9pN29A4
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Starikov


Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics & Daily News

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024