28/03/2024

Καλεντερίδης: Τα αδιέξοδα Ερντογάν και η γεωπολιτική στα Σκόπια

Ο Ερντογάν εκ των πραγμάτων έχει όρια στη κλιμάκωση της πρόκλησης στην Κύπρο και μόνο αν προχωρήσει όχι σε ερευνητική γεώτρηση αλλά σε εξόρυξη , θα έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή και τότε οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες, λέει στο Ράδιο 98,4 ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, σημειώνοντας ότι πιο επικίνδυνος γίνεται όσο βλέπει να στριμώχνεται εσωτερικά στο δρόμο προς τις εκλογές του 2019.

Για την υπόθεση των Σκοπίων, ανέλυσε γιατί το ΝΑΤΟ θέλει να κλείσει τώρα το θέμα , υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ολέθριο πολιτικά για την Ελλάδα, οποιοδήποτε όνομα με χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.

Κατανοητά είπε, τα συμφέροντα χωρών του ΝΑΤΟ, αλλά η Ελλάδα που πρέπει να στηρίζει την ύπαρξη του γειτονικού κράτους δεν έχει κανένα συμφέρον αλλά θα υποστεί προοπτικά μεγάλη ήττα , αν δεχτεί την χρήση του όρου «Μακεδονία» με οποιοδήποτε τρόπο από τα Σκόπια.

Παρουσίασε μάλιστα χάρτη ντοκουμέντο του 1467 , όπου αναφορά στα Σκόπια με χρήση του όρου Μακεδονία δεν υπάρχει καν , όταν ευκρινώς αναφέρονται τα όρια αυτής μεταξύ Αλιάκμονα και Αξιού.

Άρα, όπως λέει και η πλαστογράφηση της ιστορίας , δεν μπορεί να σταθεί καν επιστημονικά και αυτό το ξέρουν όλοι. Η Ελλάδα, κατέληξε, δεν μπορεί να απεμπολήσει την σφραγίδα του ονόματος έναντι οποιουδήποτε συμφέροντος ακόμη και οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ που μετέχει.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024