28/03/2024

Το Microsoft Mobile OS σταματά επίσημα-Η αρχή του τέλους για την MS;

Η MS έχει ανακοινώσει ήδη την διακοπή υποστήριξης και παροχής του λειτουργικού Windows Mobile OS στα τέλη του 2017

Η MS έχει ανακοινώσει ήδη την διακοπή υποστήριξης και παροχής του λειτουργικού Windows Mobile OS στα τέλη του 2017

Η πρόσφατη ανακοίνωση για την απόφαση της Microsoft να αποχωρήσει από το πεδίο ανταγωνισμού των κινητών τηλεφώνων, έκανε σίγουρα αίσθηση στον χώρο της τεχνολογίας.

Προκαλεί πραγματικά απορία πώς μια εταιρία του μεγέθους της MS, αποφάσισε να αποχωρήσει από μια “οικονομική πίτα” τρισεκκατομυρίων δολαρίων, θέτοντας η ίδια τον εαυτό της εκτός ανταγωνισμού με την επίσημη ανακοίνωση της υποστήριξης του κινητού λειτουργικού της.

Το windows mobile λειτουργικό σίγουρα είχε προβλήματα και είχε και να αντιμετωπίσει το ΔΩΡΕΑΝ open source Android , καθώς και το επιτυχημένο iOS. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε πώς αν αφεθεί “κενός χώρος” σε τέτοιες αγορές, στο προσεχές μέλλον μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και σε άλλα προϊόντα σου λόγω ασυμβατότητας τους με τις προόδους των άλλων. Ας μην ξεχνάμε πώς όλο και περισσότερος κόσμος κάνει μεγαλύτερη χρήση κινητών συσκευών για διασκέδαση, επικοινωνία και ψυχαγωγία γενικότερα. Οι “σταθεροί” υπολογιστές και τα λαπτοπς έχουν περιοριστεί αρκετά σε κατηγορίες που αναφέρονται στην εργασία, σε υψηλών απαιτήσεων γραφικές αποδόσεις όπως videogames/multimedia την ίδια στιγμή βέβαια που ανταγωνίζονται και εκεί game consoles και το λογισμικό της Apple.

Οπότε δεν είναι παράξενο να ρωτήσει κάποιος , ποιά μπορεί να είναι η στρατηγική της MS, όπου μετά την αποχώρηση του Bill Gates βλέπει το μερίδιο της αγοράς να γίνεται όλο και μικρότερο για αυτήν, ενώ η άνοδος λειτουργικών όπως είναι το LINUX και αυτό της Apple (MacOS-X) να κερδίζουν περισσότερο χώρο.

Συνολικό μερίδιο λειτουργικών συστημάτων σε όλες τις συσκευές παγκοσμίως

Υπάρχει μήπως κάποια σχεδιασμένη μεταστροφή σε επίπεδο στρατηγικής για την Microsoft όσον αφορά την τεχνολογική αγορά ή κάποια άλλη αγορά (π.χ. μια συγχώνευση-μαμούθ με την Google), ή γινόμαστε μάρτυρες σιγά σιγά της κατάρρευσης της αυτοκρατορίας του Gates που διήρκεσε για πάνω από 25 χρόνια; Ο χρόνος θα δείξει σίγουρα, όμως αν αυτό είναι αληθές, είναι μια ακόμα απόδειξη πώς για να υπάρχει διάρκεια και συνέχεια σε τέτοια μεγέθη εταιριών, οι “κληρονόμοι” πρέπει να μοιράζονται και το όραμα και την διάθεση, πέρα από τις μετοχές τους.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024