15/06/2024

Συρίγος: Navtex εντυπώσεων και προκλήσεις ουσίας

 

Η απαίτηση ρόλου συνδικαιούχου στα ενεργειακά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, είναι το βασικό κριτήριο σε αυτή τη φάση των προκλήσεων της Τουρκίας, λέει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο , Άγγελος Συρίγος, με ανάλυση του στον 98.4.

Οι Τουρκικές Navtex , υπό όρους δεν είναι το απόγειο των προκλήσεων Ερντογάν , αλλά το ότι αυτές εκδίδονται για τις ίδιες περιοχές όπου η Κυπριακή Δημοκρατία, έχει αντίστοιχες για γεωτρήσεις. Κατά τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Άγγελο Συρίγο, η Τουρκία σε αυτή τη φάση θέλει να δηλώσει παρών σε ότι έχασε από τους σωστούς στο παρελθόν χειρισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως προς την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στη περιοχή.

Κατά τον ίδιο η Τουρκία θα ανεβάσει περαιτέρω την ένταση σε Αιγαίο και Κύπρο, αλλά το θέμα δεν είναι η νίκη των εντυπώσεων, αλλά στο τέλος, ποιος θα ασκήσει την κυριαρχία επί των ενεργειακών αυτών πόρων.

Όπως είπε η λογική του κατευνασμού εξέπνευσε, αλλά από την άλλη , όταν μιλάς για αποτροπή θα πρέπει να είσαι και έτοιμος να την εφαρμόσεις, με όποιες συνέπειες περικλείει αυτό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024