20/05/2024

Γ.Φίλης: Το ερώτημα δεν είναι «αν» αλλά πότε η «Σύγκρουση»

Σε εξέλιξη Υβριδικός Πόλεμος από την Τουρκία

Κατά τον ίδιο, μόνο με ισοδύναμη ενέργεια η Ελλάδα θα στείλει το μήνυμα στην Τουρκία, ότι πλέον η στρατηγική μας είναι αυτή της ισχυρής αποτροπής.Το ερώτημα δεν είναι αν η Τουρκία με την στρατηγική της επιθετικότητα, μας οδηγεί σε σύγκρουση, αλλά το πότε αυτό θα συμβεί τελικά, λέει ο καθηγητής γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας Γιώργος Φίλης, στο Ράδιο 98,4.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει αλλάξει ταχύτητα και δεν αμφισβητεί απλά την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτονόητα θέματα εθνικής κυριαρχίας, αλλά ευθέως προκαλεί ποντάροντας στον κατευνασμό που ακολουθούσε η ελληνική πλευρά, για να κερδίσει και νέα τετελεσμένα, επισημαίνει.

Κατά τον ίδιο, μόνο με ισοδύναμη ενέργεια η Ελλάδα θα στείλει το μήνυμα στην Τουρκία, ότι πλέον η στρατηγική μας είναι αυτή της ισχυρής αποτροπής. Επίσης σημείωσε με νόημα ότι το παιχνίδι με το Καστελόριζο και την Κύπρο, δεν είναι απλό και πλέον η Ελλάδα πρέπει να οργανώσει πειστική αντίδραση, με συμμαχίες ουσίας και στρατηγική απόφαση να μην δεχτεί άλλες υποχωρήσεις.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024