13/06/2024

Χρηστίδης: Ετοιμότητα στη βέβαιη κλιμάκωση της Τουρκίας

Αποτροπή σημαίνει πρώτιστα ψυχολογική αποφασιστικότητα.

Η Τουρκία θα κλιμακώσει με βεβαιότητα τις προκλήσεις της και στη Κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, λέει ο ε.α Αρχηγός ΓΕΝ , ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης , μιλώντας στον 98,4 .

Μάλιστα σημειώνει με νόημα ότι ο όποιος χρόνος κερδίζεται αυτή την ώρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί ως προς την πολιτική αποφασιστικότητα της χώρας να λειτουργήσει ως δύναμη αποτροπής , κάτι που οι ένοπλες δυνάμεις έχουν την δυνατότητα να πράξουν , αν υπάρχει επιχειρησιακή επάρκεια.

Ο ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης, τόνισε με έμφαση ότι οι αυταπάτες περί κατευνασμού έχουν τελειώσει για εκείνο το τμήμα του πολιτικού συστήματος που από το 1996 και μετά λειτούργησε με απάθεια και υποχωρητικότητα, με αποτέλεσμα η Τουρκία να μην μας υπολογίζει ως δύναμη αποτροπής. Κατά τον ίδιο η Τουρκία θα κλιμακώσει με βεβαιότητα τις προκλήσεις της και στη Κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, το κρίσιμο είναι αν οι ένοπλες δυνάμεις πολιτικά θα έχουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα λειτουργικά στα στοιχειώδη . Αν την έχουν και αυτό είπε είναι ευθύνη του πολιτικού συστήματος, τότε η Τουρκία δύσκολα θα αποτολμήσει κίνηση.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024