22/05/2024

Ήφαιστος : Δεν αποκλείεται και η λογική του «πρώτου πλήγματος από την Τουρκία»

Μοιάζει οξύμωρο, αλλά η Τουρκία που εμπλέκεται σε όλο τον άξονα της ρευστότητας και άρα εκτίθεται σε Μεσόγειο και Μέση και Εγγύς Ανατολή, την ίδια ώρα λειτουργεί με τόση προκλητική αυθάδεια σε Ελλάδα και Κύπρο, λέει ο καθηγητής Διεθνούς Στρατηγικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Παναγιώτης Ήφαιστος, μιλώντας στον 98.4 .

Δεν απέκλεισε μάλιστα η Τουρκία να θελήσει να προχωρήσει στη λογική του «πρώτου συντριπτικού πλήγματος» και για αυτό υποστήριξε ότι χρειάζεται άμεσα στρατηγική αποτροπής με ψυχραιμία αλλά αποφασιστικότητα που προϋποθέτει ετοιμότητα σε όλα τα πεδία. Για χρόνια πριονίσαμε την στρατηγική αποτροπής σε Ελλάδα και Κύπρο και σήμερα έχουμε καταστήσει την Κύπρο σε «αδύναμο» σημείο , που πρέπει άμεσα να το αποκαταστήσουμε, λέει ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Ήφαιστος.

Εξήγησε μάλιστα γιατί η προκλητικότητα της Τουρκίας που είναι χρόνια και πάγια, στις μέρες μας τείνει να μετατραπεί σε βεβαιότητα από τον Ερντογάν , ότι δεν θα αντιδράσουμε επί της ουσίας. Αυτή τη βεβαιότητα, πρέπει άμεσα να αντιληφθεί , είπε, πως δεν μπορεί να την έχει , ενώ υπογράμμισε πως μοιάζει οξύμωρο, αλλά η Τουρκία που εμπλέκεται σε όλο τον άξονα της ρευστότητας και άρα εκτίθεται σε Μεσόγειο και Μέση και Εγγύς Ανατολή, την ίδια ώρα λειτουργεί με τόση προκλητική αυθάδεια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024