22/06/2024

Νέος πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ ο Δημήτρης Φιλιππίδης

Την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ υπέβαλε ο Στέλιος Κιριμλής, ο οποίος ήταν στο τιμόνι της Οργάνωσης από το 2016. Ο κ. Κιριμλής στην επιστολή παραίτησής του, αναφέρει ότι η όλη εμπειρία στο τιμόνι της Παμμακεδονικής ήταν εμπειρία ζωής, τονίζει το σημαντικό έργο που έγινε σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας, ευχαριστεί τους συνεργάτες του για την κοινή πορεία, ενώ τέλος ανακοίνωσε ότι την σκυτάλη, βάσει καταστατικού, παίρνει ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος Δημήτρης Φιλιππίδης, για τον οποίο ο απερχόμενος Πρόεδρος επισημαίνει την πίστη του στις ικανότητες του για να οδηγήσει την Ένωση στις κρίσιμες στιγμές που ακολουθούν μέχρι το Συνέδριο.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Φιλιππίδης 

Ο νέος Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής πέρασε από όλες τις βαθμίδες της Οργάνωσης, καθώς ο τότε Πρόεδρος Δημήτρης Χατζής συνεργάστηκε μαζί του δίνοντας του το Γραφείο Τύπου. Στην πορεία το 2014 εξελέγη στο πλευρό του Δημήτρη Χατζή ως Γενικός Γραμματέας και στην συνέχεια ως Αντιπρόεδρος για 2 χρόνια στην Διοίκηση Κιριμλή.

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης, είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών Νέας Υόρκης και Γενικός Γραμματέας του νεοιδρυθέντος Ηellenic Congress of America, εργάζεται ως ανταποκριτής Ελληνικών και Κυπριακών Μέσων Ενημέρωσης και είναι ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Hellas FM. Είναι 39 ετών, και είναι απόφοιτος με Bachelor σε Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ στην Αγγλία και κάτοχος Μasters Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο South Bank του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην θέση του Γενικού Γραμματέα διατηρείται ο Νίκος Κομνηνός από το Ντένβερ του Κολοράντο, στην θέση του Ύπατου Ταμία παραμένει ο Στέλιος Στρουμπάκης από την Νέα Υόρκη, στην θέση του Υπευθύνου Οικονομικης Ενίσχυσης ο Δημήτρης Τασόπουλος από τη Νέα Υόρκη, στην Επιτροπή Εθνικών θεμάτων ο πρώην Πρόεδρος Δημητρης Χατζής από Βοστώνη, ενώ στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων διατηρείται η Σοφία Στρουμπάκη.

Για την θέση του Αντιπροέδρου, ήδη έχουν γίνει επαφές και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.

Στην πρώτη δήλωση του ο νέος Ύπατος Πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΄Ένωσης ΗΠΑ Δημήτρης Φιλιππίδης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, Στέλιο Κιριμλή για την προσφορά και την συνεισφορά του στον αγώνα για την Μακεδονία μας. Συμπορευθήκαμε μαζί τα τελευταία 4 χρόνια με αλληλοσεβασμό. Ο ίδιος παραιτήθηκε επίσημα πριν λίγη ώρα και βάσει του καταστατικού, καθώς υπηρέτησα μέχρι σήμερα ως Αντιπρόεδρος, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ, μέχρι το ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Οργάνωσης! Η τιμή είναι τεράστια, η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη, την κρίσιμη αυτή στιγμή για τον αγώνα που κάνουμε όλοι μαζί για το όνομα, την ιστορία, το χθες, το σήμερα και το αύριο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ! Ο αγώνας συνεχίζεται με τους άξιους συναγωνιστές στο πλευρό μου, και ΚΑΛΩ όλους να ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ όπως είμαστε όλα αυτά τα χρόνια! Δεν κάνουμε βήμα πίσω, θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με οργανισμούς στην πατρίδα αλλά και σε όλο τον απόδημο Ελληνισμό. Τα συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχαμε ενεργά, μας έδειξαν ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι στην ίδια γραμμή με εμάς. Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, την παραλάβαμε από τους άξιους προγόνους μας και θα την παραδώσουμε ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!»

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024