25/04/2024

Καπόπουλος: Το αδιέξοδο της Τουρκίας και οι ελιγμοί

Η Τουρκία είναι σε πραγματικό αδιέξοδο στη Συρία, αν θα πάει με την Συριακή αντιπολίτευση ελέω κούρδων κόντρα στον Άσαντ ή αν θα επιλέξει τον Άσαντ , άρα κόντρα στις ΗΠΑ, λέει ο αρθρογράφος διεθνών αναλύσεων στο «Έθνος» Γ.Καπόπουλος στον 98.4, εξηγώντας ότι τυχόν αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία θα στρέψει τους Κούρδους στον Άσαντ και σε αυτή τη περίπτωση ο Ερντογάν που στηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση θα έρθει σε ρήξη με Ρωσία και Ιράν.

Μεγαλύτερος κίνδυνος για κατάρρευση της συμφωνίας στο προσφυγικό, δεν είναι οι απειλές της Τουρκίας , αλλά η κόντρα έξι χωρών της Ε.Ε. με την Κομισιόν , για το ποιος θα καταβάλει τα χρήματα της συμφωνίας, λέει ο δημοσιογράφος Γ.Καπόπουλος.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος εξηγεί ότι ενώ οι απειλές προς την Ελλάδα απαιτούν εγρήγορση, το βασικό στρατηγικό αδιέξοδο της Τουρκίας, είναι η Συρία , όπου προσπαθεί με διαρκείς ελιγμούς, να αποφύγει τα χειρότερα , παρά την επιφανειακή της νίκη με επίκεντρο το Αφρίν. Όπως είπε, η Τουρκία είναι σε πραγματικό αδιέξοδο στη Συρία, αν θα πάει με την Συριακή αντιπολίτευση ελέω κούρδων κόντρα στον Άσαντ ή αν θα επιλέξει τον Άσαντ, άρα κόντρα στις ΗΠΑ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024