Μελάς : Τα Αμφίσημα της Τουρκικής Οικονομίας
Το «πόκερ» ΔΝΤ και Γερμανίας για το Ελληνικό Πρόγραμμα
Η Τουρκική οικονομία από το 2012 έχει ενδείξεις, που τώρα διογκώνονται, υπερθέρμανσης που μπορεί να οδηγήσουν σε σκάσιμο της φούσκας ανάλογο με την ελληνική του 2009.
Αλλά υπάρχει και μια ακόμη ανάγνωση που δεν μας επιτρέπει να δηλώνουμε βεβαιότητα για κατάρρευση , αφού την ίδια ώρα ιδίως στην Ανατολία αναπτύσσεται μια έντονη παραγωγική βάση που επιτρέπει στη Τουρκία να έχει αναπτυξιακά , λέει στον 98.4 ο καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πάντειο, Κώστας Μελάς.
Το «πόκερ» για την ελληνική οικονομία και μετά τον τερματισμό του 3ου μνημονίου, για το μεν ΔΝΤ δείχνει την βούληση του να παραμείνει στην Ευρώπη, αφού παντού αλλού βγαίνει εκτός με δομικές αποτυχίες, αλλά είναι αμφίβολο αν η Ε.Ε. θέλει κάτι τέτοιο και από την άλλη στη Γερμανία ένα τμήμα της ελίτ θα ήθελε κρατώντας πάντα το χαρτί του ελληνικού χρέους μία παράταση του μνημονίου, ώστε να εμποδίσει σε ενδεχόμενες εκλογικές βλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης ανατροπή της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, αλλά η ελληνική πλευρά είναι απίθανο να δεχτεί κάτι τέτοιο, λέει ο πανεπιστημιακός Κώστας Μελάς. Για το χρέος ο ίδιος δεν βλέπει τίποτα θεαματικό στον ορίζοντα, ενώ το μεγάλο ερώτημα για τον ίδιο είναι πως θα πάμε σε ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια , χωρίς ένα συγκεκριμένο παραγωγικό μοντέλο, με καθηλωμένους μισθούς και επενδύσεις κυρίως εσωτερικού χαρακτήρα.
Επιπλέον , με αφορμή τις τουρκικές εκλογές, σημείωσε ότι η Τουρκική οικονομία από το 2012 έχει ενδείξεις που τώρα διογκώνονται υπερθέρμανσης που μπορεί να οδηγήσουν σε σκάσιμο της φούσκας ανάλογο με την ελληνική του 2009.