29/03/2024

Γρίβας: Έρχονται χειρότερες καταστάσεις με την Τουρκία

Προετοιμασία για αντιπαράθεση σε βάθος χρόνου.
Όποιος έχει αυταπάτες ότι μετά τις εκλογές ο Ερντογάν θα σταματήσει τις προκλήσεις, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί πως δεν είναι ούτε ο Ερντογάν ούτε οι ακραίοι εθνικιστικοί και κεμαλικοί αντίπαλοι του, αλλά η βεβαιότητα μέχρι εμμονής της Τουρκίας, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει στην στρατηγική της επιλογή για ακρωτηριασμό στο Αιγαίο σε βάθος χρόνου και υποταγή της Κύπρου συντομότερα, λέει ο καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων και του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γρίβας στον 98.4 .

Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει από τώρα να προετοιμαστούν για μια χρόνια αντιπαράθεση με την Τουρκία με ή χωρίς Ερντογάν, αφού η γείτονα χώρα έχει επιλέξει να ξεδιπλώσει όλη την αναθεωρητική της πολιτική σε Θράκη –Αιγαίο και Κύπρο.

Στη τελευταία μάλιστα ίσως πιο άμεσα περιλαμβάνοντας και το ρόλο κλειδί του Καστελόριζου, για την εφαπτομένη των ΑΟΖ Αιγύπτου-Κύπρου και Ελλάδας. Κανένας διεθνής σχηματισμός και καμία μεγάλη δύναμη ιδίως αυτή την περίοδο δεν πρόκειται να εμπλακεί σε μια διευθέτηση και η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί γρήγορα ότι θετικές εξελίξεις με την Τουρκία , δεν θα πρέπει να αναμένει πλέον.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024