28/03/2024

Forbes: Προσηλωμένος στο στόχο του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρά την κρίση με τα προσωπικά δεδομένα

Της Kathleen Chaykowski

Ξεκίνησε την Τρίτη το ετήσιο συνέδριο “F8” του Facebook για developers, σε μια περίοδο που το κοινωνικό δίκτυο λαμβάνει αυστηρά μέτρα κατά των εργαλείων που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές εφαρμογών μετά και την πρόσφατη κρίση με τη εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων.

Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ άνοιξε το συνέδριο, διαβεβαιώνοντας τους αρκετούς χιλιάδες προγραμματιστές που συμμετείχαν σε συνεδριακό κέντρο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια ότι παρά τις προκλήσεις και τον εξονυχιστικό έλεγχο που αντιμετωπίζει η εταιρεία γύρω από την ικανότητά της να διασφαλίζει τα δεδομένα των χρηστών και να προστατεύει το κοινωνικό δίκτυο από τους κακούς ηθοποιούς, είναι πιο αφοσιωμένος από ποτέ στην αποστολή του Facebook να “φέρνει τους ανθρώπους κοντά” και να εντάσσει και τους προγραμματιστές σε αυτόν τον στόχο.

“Έχουμε όλοι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αλλά χρειαζόμαστε και αυτή την αισιοδοξία”, δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ, ο οποίος σημείωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση της εταιρείας κατά το τελευταίο έτος δεν ήταν τα ζητήματα ιδιωτικότητας και χειρισμού, αλλά “το να καταλάβουμε πώς πρέπει να προχωρήσουμε με όλα τα άλλα που πρέπει να κάνουμε”.

“Πρέπει να σχεδιάσουμε τεχνολογία που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να έρθουν κοντά – ο κόσμος δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση από μόνος της”, πρόσθεσε ο Zούκερμπεργκ.

Προτού ανακοινώσει μια νέα σειρά προϊόντων –περιλαμβάνουν τα πάντα, από μια εφαρμογή dating για “αληθινές, μακροχρόνιες σχέσεις” έως τα νέα εργαλεία για το άμεσο ποστάρισμα στο Instagram από εφαρμογές όπως το Spotify και την έναρξη των πωλήσεων του headset ψηφιακής πραγματικότητα Oculus Go- ο Ζούκερμπεργκ περιέγραψε τα βήματα που λαμβάνει η εταιρεία για να προστατευτεί έναντι της παρέμβασης σε εκλογές. Τα βήματα περιλαμβάνουν αυστηρότερες πολιτικές για τις διαφημιστικές εκστρατείες της προεκλογικής καμπάνιας, όπως μια νέα επαλήθευση της ταυτότητας για την προβολή διαφημίσεων με πολιτικό περιεχόμενο ή άλλων “ζητημάτων”, τη δημιουργία μιας προσβάσιμης βάσης δεδομένων για όλες τις πολιτικές διαφημίσεις στο Facebook (τα αρχεία μιας πολιτικής διαφήμισης θα είναι ορατά στο κοινωνικό δίκτυο για μια τετραετή περίοδο), την πιο σαφή επισήμανση των πολιτικών διαφημίσεων στις ροές ειδήσεων των χρηστών και την ανίχνευση ψεύτικων λογαριασμών με τη χρήση βελτιωμένων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

“Ήταν μια πολύ έντονη χρονιά”, δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ, ο οποίος αστειεύτηκε κάποιες φορές σχετικά με την κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου για τις πρακτικές απορρήτου και δεδομένων του Facebook. “Πρέπει να αποκτήσουμε μια ευρύτερη εικόνα των ευθυνών μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες μας χρησιμοποιούνται για καλό και θα το κάνουμε. ”

Ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε επίσης νέα χαρακτηριστικά με στόχο να δοθεί στους χρήστες περισσότερος έλεγχος για τον τρόπο με τον οποίο τα διαδικτυακά τους δεδομένα χρησιμοποιούνται για δώσουν ώθηση στη διαφήμιση στο Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο έχει ήδη δημοσιοποιήσει ότι έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει την ποσότητα των δεδομένων που οι developers μπορούν να ζητήσουν από τους χρήστες. Η εταιρεία διερευνά επίσης εφαρμογές που ενδέχεται να συγκέντρωσαν μεγάλα ποσά δεδομένων χρηστών τα προηγούμενα χρόνια.

Την Τρίτη, ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο, που ονομάζεται “Clear History” και επιτρέπει στους χρήστες να καθαρίζουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook από στοιχεία που εστάλησαν στο κοινωνικό δίκτυο από άλλες ιστοσελίδες και εφαρμογές. Σύμφωνα με το Facebook, το νέο εργαλείο θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί και υποκινήθηκε από το αίτημα των χρηστών να έχουν περισσότερο έλεγχο στο πώς αξιοποιούνται οι ψηφιακές τους πληροφορίες. Το κοινωνικό δίκτυο είπε επίσης την Τρίτη ότι θα αναθεωρήσει τις αξιολογήσεις και την έγκριση των νέων εφαρμογών που χρησιμοποιούν τα εργαλεία των developers της εταιρείας, μια διαδικασία που είχε παγώσει μέχρις ότου καθορίσει πώς θα περιορίσει το διαμοιρασμό δεδομένων.

“Συνολικά, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα”, δήλωσε ο Zuckerberg από τη σκηνή. “Είναι ένας αγώνας εξοπλισμών. Ενώ το κάνουμε αυτό, έχουμε την ευθύνη να οικοδομήσουμε μια υπηρεσία που θα φέρνει κοντά τους ανθρώπους με νέους τρόπους. ”

Capital.gr 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024