28/03/2024

Στ. Λυγερός: Το πόκερ Τράμπ στη Μέση Ανατολή και οι «συμμαχίες»

Μπορεί προ εβδομάδων να απεφεύχθη την τελευταία στιγμή μία αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία, αλλά η Μέση Ανατολή πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο σημείο ανάφλεξης.

Τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε μία μετωπική αναμέτρηση με τη Ρωσία στο μέτωπο της Συρίας, αλλά λίγο αργότερα αντεπιτέθηκε πολιτικά με την απόσυρση της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τώρα μεταφέρεται και επίσημα έστω και για λόγους υψηλού συμβολισμού στην Ιερουσαλήμ η πρεσβεία των ΗΠΑ, είπε ο επικεφαλής του slpress.gr  Σταύρος Λυγερός στον 98.4 .

Τα τύμπανα πολέμου στην Μέση και Εγγύς Ανατολή ηχούν δυνατά , λέει ο  δημοσιογράφος- αναλυτής Σταύρος Λυγερός υποστηρίζοντας ότι  Στην πραγματικότητα, όσο κι αν είναι για προφανείς λόγους δύσκολο, διαμορφώνεται ένα κλίμα διπλωματικής απομόνωσης του Λευκού Οίκου.
Απέναντί του δεν είναι μόνο όλα τα άλλα κράτη που έχουν συνυπογράψει τη συμφωνία (Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία), αλλά και επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών με πρώτον τον αρχιτέκτονα της συμφωνίας πρώην πρόεδρο Ομπάμα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024