19/04/2024

Μπαμπινιώτης: Ψεύδονται τα Σκόπια ότι αναγνωρίστηκε «Μακεδονική» γλώσσα

Καμία αναγνώριση “Μακεδονικής” γλώσσας δεν υπήρξε στη διάσκεψη του 1977 του ΟΗΕ στην Αθήνα , στην οποία μετείχα και εγώ, λέει ο κορυφαίος Έλληνας γλωσσολόγος, Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας αποκλειστικά στον 98.4.

Πρόκειται για βουλγαροσλαβική ή στη καλύτερη περίπτωση για τα Σκόπια μακεδονο-σλαβική διάλεκτο, που καμία αναγνώριση δεν έχει λάβει διεθνώς, παρά μόνο ως σλαβική διάλεκτο και μάλιστα με Κυριλλική γραφή, όπως είπε.

Δεν αντιδικώ με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, αλλά δεν μπορεί να αποδεχόμαστε το ψευδές επιχείρημα των Σκοπίων, ότι ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει από το 1977  “Μακεδονική” γλώσσα .

Το 1977 το μόνο που συζητήθηκε ήταν η γεωγραφική συντομογραφία σε Λατινικά, σλαβικών τοπωνυμίων της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Αυτά σημείωσε ο άλλοτε πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Μπαμπινιώτης, αποκαλύπτοντας  ότι ενώ από το 1992  , όλα αυτά με στοιχεία υπάρχουν σε σχετικό του βιβλίο, εντούτοις καμία ελληνική κυβέρνηση από τότε, μέχρι σήμερα τα αξιοποίησε ή κάλεσε τον ίδιο να τους τα εξηγήσει κι ενώ είναι τρανταχτά επιχειρήματα απόρριψης της τεχνητής κατασκευής “Μακεδονικής” γλώσσας , την οποία αρχικά ούτε οι Σκοπιανοί υποστήριζαν ότι υπάρχει.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024