28/03/2024

Ν.Λυγερός: Η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα από την συμφωνία

 

Ο γεωστρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός μίλησε για το Σκοπιανό στην εκπομπή Πυξίδα και τον δημοσιογράφο Κώστα Συλιγάρδο στο ράδιο Κρήτη 101,5

«Όταν μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι με αυτές τις απαράδεκτες διαπραγματεύσεις η Ελλάδα παίρνει πίσω την ιστορία της, είναι απλώς γελοίο. Ο κομματισμός τους είναι τόσο μεγάλος που τους τυφλώνει. Προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πει ότι έλυσε ένα πρόβλημα που δεν έλυσαν οι άλλες, αλλά αυτή η λύση δεν είναι μόνο ένας συμβιβασμός αλλά μια παραίτηση.

Η Ελλάδα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο για να πρέπει να παραδοθεί.

Έτσι δεν υπάρχει καμία συμφωνία που να δικαιολογεί τη χρήση του όρου Μακεδονία. Ακόμα και το erga omnes δεν είναι εξασφαλισμένο. Όταν κάποιος μπερδεύει τις προοδευτικές δυνάμεις με τον μηδενισμό του Έθνους, είναι αναμενόμενο να μιλά με τέτοιο τρόπο, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη να τον ακολουθήσουμε, αντιθέτως πρέπει ν’ αντισταθούμε και μάλιστα αποτελεσματικά.

Τα Σκόπια δεν θέλουν να αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους και οι δηλώσεις του Προέδρου τους είναι ξεκάθαρες. Δεν υπάρχει καμία Συμφωνία ούτε με τον Πρωθυπουργό. Έτσι, δεν μας ενδιαφέρει να φανεί η κυβέρνηση πιο αποτελεσματική από τις προηγούμενες και ειδικά για το φαίνεσθαι. Σε κάθε περίπτωση έως τώρα το όνομα Μακεδονία δεν παραδόθηκε από κανένα. Έτσι κι εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα να πληγώσει την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και την Ιστορία λόγω αρρωστημένου κομματισμού.»

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024