19/04/2024

Αυγουλέας: Φαύλος κύκλος καταβύθισης της Οικονομίας

Ο καθηγητής χρηματοοικονομικών και τραπεζικών αναλύσεων στο Εδιμβούργο , Αιμίλιος Αυγουλέας, μιλώντας στον 98.4, εξήγησε γιατί 3 μνημόνια και ένα PSI, αλλά και 10 χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής , απέτυχαν, την ώρα που το χρέος αντί να μειωθεί αυξήθηκε και επί της ουσίας η χώρα από την Γερμανική συνταγή διάσωσης , καταστράφηκε.

Καμία απαλλαγή από αυτό το φάσμα δεν θα υπάρξει μετά το τέλος του 3ου μνημονίου, ενώ την ίδια ώρα το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αδυνατεί να συνεννοηθεί  έστω σε ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, έστω κι αν επιτήρηση μετά το 3ομνημόνιο, λειτουργεί απαγορευτικά για την ανάπτυξη.

Κατά τον ίδιο , είναι ανεξήγητη η «χείρα βοηθείας» σε αυτή την περίοδο στη Μέρκελ , με  την ευρωζώνη σε βαθιές αναταράξεις  και την Ιταλία έτοιμη να «σκάσει». Κατά τον ίδιο σε αυτή τη φάση η Ελλάδα,  αν είχε μια κοινή γραμμή το πολιτικό σύστημα στο θέμα του χρέους, έπρεπε να διακόψει τις όποιες διαπραγματεύσεις και να απαιτήσει ουσιαστικές ρυθμίσεις απελευθέρωσης σε αναπτυξιακή τροχιά της οικονομάις της. Η Μέρκελ , είπε, της καταστροφής με τα μνημόνια του 2015, δεν μπορεί σήμερα να ανάγεται σε κριτή της ορθότητας εφαρμογής τους.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024