20/04/2024

Η τουρκική Δικαιοσύνη αποκαλύπτει την Τουρκία του Ταγίπ

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Νέο «όχι» της τουρκικής Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Οι απαιτούμενες άμεσες ενέργειες απέναντι στο κράτος πειρατή”

Για πέμπτη φορά απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Το τουρκικό δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενο τη συνέχιση των ερευνών των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά των Μητρετώδη και Κούκλατζη. Στις 19 Ιουνίου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν καταθέσει το τέταρτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο είχε απορριφθεί από το τουρκικό δικαστήριο.
Oι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν νέα αίτηση αποφυλάκισης περί τα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) αποφάσισε τη μετάθεση στην διπλωματική αντιπροσωπεία της Αγκυρας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα λάβουν αποζημίωση αποστολής εξωτερικού, κίνηση που υλοποίησε το ΣΑΓΕ μεταθέτοντας τους δύο στρατιωτικούς σε «αποστολή εξωτερικού» και ειδικότερα στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας.

Η μετάθεση είχε ως στόχο την αντίκρουση του επιχειρήματος του τουρκικού δικαστηρίου ότι οι δύο στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και παράλληλα πως η Δικαιοσύνη δεν είχε ακόμη εξετάσει τα «ψηφιακά στοιχεία» που είχαν κατασχεθεί από αυτούς.

Η στάση – αποφάσεις της Τουρκικής Δικαιοσύνης αποδεικνύει στον απόλυτο βαθμό την πραγματικότητα στη σημερινή Τουρκία του “σουλτάνου” Ταγίπ Ερντογάν. Και, επιπλέον, δίνει την απόλυτη αιτιολόγηση στην Ελλάδα να μην παραδοθεί στην Τουρκία οποιοσδήποτε τούρκος “τρομοκράτης” – ιδεολογικός αντίπαλος του Ερντογάν, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν πρόκειται να δικαστεί δίκαια.
Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση είτε δεν αντιλαμβάνεται την ευκαιρία που ΄της δίνεται από την τουρκική σκοπιμότητα και αδιαλλαξία, είτε δεν επιθυμεί να καταγγείλει δημόσια την μη ύπαρξη Δικαιοσύνης στην Τουρκία. Και αυτή η ανυπαρξία Δικαιοσύνης μπορεί να καταστεί ισχυρότατο διπλωματικό εργαλείο για απαίτηση άσκησης οικονομικών πιέσεων – αποκλεισμών στο σύγχρονο “σουλτανάτο” του Ερντογάν.

Ταυτόχρονα, με το αιτιολογικό της κατασκοπείας και της απόπειρας δημιουργίας έκρυθμων καταστάσεων εις βάρος της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, να προχωρήσει σε άμμεσες συλλήψεις τούρκων πρακτόρων και συνεργατών τους (ελλήνων και αλλοδαπών) που κινούνται εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τότε οφείλει να ανακοινώσει δημοσίως πως δεν προστατεύει τους στρατιωτικούς ή άλλους υπαλλήλους αλλά και τους έλληνες πολίτες, σε περίπτωση που απαχθούν από τουρκικές υπηρεσίες. Σε μια τέτοια περίπτωση, οφείλει επιπλέον να σταματάσει κάθε εμπορική – οικονομική συναλλαγή με την Τουρκία και να απαγορεύσει σε Έλληνες πολίτες να μεταβαίνουν για οποιοδήποτε λόγο στην γειτονική χώρα και να αρνηθεί την είσοδο ή την διέλευση από την ελληνική επικράτεια οποιουδήποτε τούρκου πολίτη ή τουρκικού μέσου (αυτοκίνητα, φορτηγά, πλοία, σκάφη αναψυχής, αεροπλάνα κ.α.), εφαρμόζοντας απόλυτο αποκλεισμό επί των ελληνοτουρκικών συνόρων.

πηγή:Ας μιλήσουμε επιτέλους 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024