13/06/2024

Ο διεθνής Τύπος για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική

Åéêüíåò áðü ôçí ðåñéï÷Þ ôçò ÑáöÞíáò , ÄåõôÝñá 23 Éïõëßïõ 2018 (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Στον ιστότοπο του BBC, του δικτύου της βρετανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ήταν πριν από λίγο το πρώτο θέμα, υπό τον τίτλο «Τουλάχιστον 20 νεκροί στις πυρκαγιές στην Ελλάδα», με το λιντ «Η κυβέρνηση ζήτησε διεθνή βοήθεια, καθώς τεράστιες πυρκαγιές μαίνονται σε όλη τη χώρα».

Οι πολύνεκρες πυρκαγιές είναι επίσης πρώτο θέμα στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Guardian, υπό τον τίτλο «Τουλάχιστον 20 νεκροί, καθώς γίνονται εκκλήσεις σε κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», με εκτενή κάλυψη από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα.

Στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας The Times το θέμα είναι πρώτο στις διεθνείς ειδήσεις με τίτλο «Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σκοτώνουν τουλάχιστον 24 στην Αθήνα».

Το θέμα είναι επίσης πρώτο στην (αγγλόφωνη) εκδοχή του ιστοτόπου του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France24 (στη γαλλόφωνη εκδοχή, το πρώτο θέμα είναι οι αντεγκλήσεις Τραμπ-Ιράν). Πάντως στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγάλων γαλλικών εφημερίδων η είδηση δεν έχει ακόμη εκτενή κάλυψη, με χαρακτηριστική την επιλογή της Le Monde  να αναδημοσιεύσει απλώς μια ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου που είχε μεταδοθεί αρκετές ώρες νωρίτερα.

Στην Αυστραλία, που έχει νωπή πικρή πείρα δασικών πυρκαγιών, το ABC News έχει στη διαδικτυακή του έκδοση τέταρτο θέμα τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, υπό τον τίτλο «Είδα πτώματα, καμένα αυτοκίνητα: Φρίκη στην Ελλάδα, καθώς τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δασικές πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα».

Ανάμεσα στα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το CNN περιορίζεται απλώς στην πρώτη σελίδα της διαδικτυακής του έκδοσης σε έναν τίτλο-σύνδεσμο προς την είδηση, τα περισσότερα άλλα, όπως για παράδειγμα το CBS, αναδημοσιεύουν στην πλειονότητά τους συρραφές ανταποκρίσεων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, και κυρίως του Ασοσιέιτεντ Πρες.

πηγή:in.gr 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024