19/04/2024

Λίγα λόγια για το πολύ ευχάριστο γεγονός της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων αξιωματικών

 

Γράφει ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δρίβας 

Λίγα λόγια για το πολύ ευχάριστο γεγονός της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων αξιωματικών:
1. Είναι ντροπή στην Ελλάδα να έχουμε δημοσιογράφους που παρουσιάζουν τη γραμμή Ερντογάν περί ”δώρου του 15αύγουστου”. Οι Έλληνες αξιωματικοί κρατήθηκαν παράνομα από ένα rogue state.
2. Το ζήτημα των Ελλήνων αξιωματικών πήρε καλή τροχιά από τη στιγμή που τέθηκε σε συνολική διαπραγμάτευση των ξένων -παρανόμως κρατουμένων- στην Τουρκία, κάτι που είχα αναφέρει στον ΣΚΑΙ στις 13/7 στην εκπομπή ”Αταίριαστοι”.
3. Η Τουρκία επιθυμεί να φέρει σε δύσκολη θέση τις ΗΠΑ καθώς δείχνει οτι απελευθερώνει ”όποτε θέλει” τους παράνομα κρατούμενος στο έδαφός της.
4. Η Τουρκία επιθυμεί να κάνει την Ελλάδα (σύμμαχο των ΗΠΑ) να πάρει άλλη θέση από αυτήν που έχουν οι Αμερικανοί.
5. Τυχόν ”ευχαριστήρια μηνύματα” στην Τουρκία για την απελευθέρωση, θα είναι ατυχή.
6. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τον Τσίπρα να πει ”Ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ”, θα είχε πολύ πλάκα.
7. Να μείνουμε σε όσα λέει ο Τσαβούσογλου και όχι σε κάποιο ”Πανάγιο δώρο”. Είπε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι υπαίτια για όσα γίνονται μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας και ανακάτεψε το Αιγαίο. Ας προσέχουμε λοιπόν όταν έρχονται δώρα από την Τουρκία, κάπου αλλού θα πέσει το βάρος.
8. Όταν μένουμε πιστοί στις θέσεις μας (καμία εξίσωση-ανταλλαγή των 8 πραξικοπηματιών με τους 2 Έλληνες) τότε έχουμε αποτελέσματα με τους Τούρκους. Όταν δεν κάνεις χάρες, σου κάνουν…
9. Ο Ερντογάν προσπαθεί έμμεσα να ηρεμήσει τις αγορές προοικονομώντας οτι θα αφεθεί ελεύθερος και ο πάστορας. Ήδη οι ΗΠΑ όμως του έχουν στείλει ”ατζέντα” για θέματα που μόνο με τον πάστορα δεν έχουν να κάνουν..

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024