29/03/2024

Μαριάς: Tα Wikileaks βγάζουν στη σέντρα τον Τσίπρα για το Σκοπιανό

Γράφει ο Νότης Μαριάς
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής 

Παρά την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αλλάξει την πολιτική ατζέντα με το γνωστό του «παραμΙΘΑΚΗ», είναι βέβαιο ότι το Σκοπιανό θα συνεχίζει να επηρεάζει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Πολύ δε περισσότερο καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στα Σκόπια όπου οι σκοπιανοί θα εκφραστούν για την Συμφωνία των Πρεσπών. Μια Συμφωνία επαίσχυντη όσον αφορά τα Ελληνικά συμφέροντα και ιδιαίτερα χαριστική και ευεργετική για το μόρφωμα μια και επί της ουσίας επιτυγχάνει τους βασικούς του στόχους. Δηλαδή να λάβει διαβατήριο για ΝΑΤΟ και ΕΕ χωρίς να παραχωρήσει τίποτε. Και αυτό γιατί κατοχυρώνει την δήθεν «μακεδονική ταυτότητα»των σκοπιανών καθώς και τη λέξη «Μακεδονία» στο όνομα του μορφώματος.

Είχαμε επισημάνει ευθύς εξ΄ αρχής ότι από τη στιγμή που θα παραχωρηθεί από την Αθήνα στους σκοπιανούς το δικαίωμα να αποκαλούν το δήθεν κράτος τους χρησιμοποιώντας σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», η ίδια η περιοχή θα μπει σε περιπέτειες διότι κατ΄ αυτό τον τρόπο κατοχυρώνονται οι αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων. Το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που τόσο απλόχερα τους παραχώρησε ο Τσίπρας σε λίγο θα συντμηθεί σε «Β. Μακεδονία» και στη συνέχεια σε σκέτο «Μακεδονία». Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο Ζάεφ παρουσία του Τσίπρα στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου μίλησε για Έλληνες και «Μακεδόνες» εννοώνταςως δήθεν«Μακεδόνες» τους σκοπιανούς.

Οι αποκαλύψεις των Wikileaks για το Σκοπιανό πραγματικά όχι μόνο καταρρίπτουν τα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα περί δήθεν γενναίας διαπραγμάτευσης με τους σκοπιανούς αλλά ταυτόχρονα γεμίζουν με αγανάκτηση τον Ελληνικό λαό όταν αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα των ΗΠΑ ότι βασικός στόχος των Σκοπίων από το 2008 ήταν να υπογράψουν Συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό και την «ταυτότητα» του μορφώματος που θα τους εξασφάλιζε το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» καθώς και δήθεν «μακεδονική ταυτότητα» η οποία θα συνίστατο σε αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής γλώσσας» και δήθεν «μακεδονικής ιθαγένειας». Δηλαδή από το 2008 επιζητούσαν αυτό το οποίο ο Τσίπρας με την επαίσχυντηΣυμφωνία των Πρεσπών τους πρόσφερε απλόχερα. Και το έπαιζαν και δύσκολοι!!!

Ειδικότερα σε τηλεγράφημα της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς το οποίο απέστειλε στην Ουάσιγκτον την Τρίτη 29 Ιουλίου 2008 και ώρα 15.31 με την ένδειξη Εμπιστευτικό, η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια εκτιμούσε ότι οι σκοπιανοί θα αποδεχόταν μια Συμφωνία, η οποία θα άνοιγε και το δρόμο των Σκοπίων για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ καθώς και για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ εφόσον περιείχε τους παρακάτω όρους: «Στοιχεία μιας Συμφωνίας: Όνομα:Republic of Northern Macedonia ή Republic of North Macedonia. Ταυτότητα: Η γλώσσα και η ιθαγένεια θα αποκαλούνταν μακεδονική». Και η πρέσβειρα των ΗΠΑ καταλήγει ότι το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι τα Σκόπια χρειάζονταν «διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η ιθαγένειά τους θα συνέχιζαν να ονομάζονται μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».

Και ώ τουθαύματος στο άρθρο 1 παρ. 3α της κατάπτυστηςΣυμφωνίας των Πρεσπών αναφέρεται ως όνομα των Σκοπίων το «Republic of North Macedonia», στο άρθρο 1 παρ. 3β συμφωνείται ότι η ιθαγένεια των σκοπιανών θα είναι δήθεν «μακεδονική» και όχι βορειομακεδονική!!!και στο άρθρο 1 παρ. 3γ συμφωνείται ότι η επίσημη γλώσσα των σκοπιανών θα είναι η δήθεν «μακεδονική γλώσσα»και όχι η βορειομακεδονική.

Την αλυτρωτική τακτική των Σκοπιανών είχαμε επανειλημμένα καταγγείλει εντός της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μάλιστα ενόψει της υπογραφής της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών επισήμανα μιλώντας την Τετάρτη 13 Ιουνίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ότι «η κατάπτυστη και επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό ανοίγει το δρόμο στο μόρφωμα των Σκοπίων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια συμφωνία που ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας. Γιατί η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Δεν υφίσταται καμία δήθεν «Βόρεια Μακεδονία», δήθεν «μακεδονική γλώσσα» και δήθεν «μακεδονική υπηκοότητα». Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ βλάπτει το Ελληνικό εθνικό συμφέρον και αποτελεί μια απαράδεκτη εθνική υποχώρηση στις ανιστόρητες και αλυτρωτικές απαιτήσεις των Σκοπίων. Γιατί η επιτομή του σκοπιανού αλυτρωτισμού βρίσκεται στο όνομα Μακεδονία. Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό εδώ και τώρα. Για να μιλήσει επιτέλους ο Ελληνικός λαός που δεν ανέχεται την ταπείνωση. Το ποτάμι των Συλλαλητηρίων δε γυρίζει πίσω. Καμιά υποχώρηση στο Σκοπιανό».

Και αυτά ισχύουν και ενόψει ΔΕΘ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024