19/04/2024

Απορρίφθηκε η πρόταση Μαριά με θέμα τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

“European Parliament may experience in the future, confrontations of radical MPs that would lead to a problematic situation in Union”


Σε μια ψηφοφορία στην οποία έλαμψαν δια της απουσίας τους οι περισσότεροι Έλληνες Ευρωβουλευτές, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο απέρριψε χθες το βράδυ την πρόταση του Νότη Μαριά και των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής με θέμα τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και την παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Την πρόταση καταψήφισαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παρόντος και του επικεφαλής του Μάνφρεντ Βέμπερ, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι ενώ η πλειοψηφία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης της Πρόεδρου της κ, Τσίμερ απείχε. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 48 υπέρ, 208 κατά και 20 αποχές.

Σημειώνεται ότι από τους 27 Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο 10 εκ των οποίων ψήφισαν υπέρ οι κ.κ. Νότης Μαριάς, Γιώργος Κύρτσος, Ελένη Θεοχάρους, Λευτέρης Χριστοφόρου, Τάκης Χατζηγεωργίου, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος και Λευτέρης Συναδινός ενώ ψήφισαν κατά οι κ.κ. Γραμματικάκης και Κύρκος.

Στην παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής και μέλος του ECR, Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε από την αλβανική αστυνομία στο πλαίσιο εκκαθαριστικής επιχείρησης ανήμερα της Εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενέργεια την οποία κάλυψε πολιτικά ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα. Και συμπλήρωσε ότι οι αλβανικές αρχές αρνήθηκαν παράνομα επί δέκα ημέρες να παραδώσουν τη σορό του Κατσίφα προκειμένου να ταφεί ενώ στην κηδεία του ασκήθηκε όργιο τρομοκρατίας. Τέλος ο Νότης Μαριάς είπε ότι η καταπίεση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου είναι συνεχής και συστηματική και οι αλβανικές αρχές γκρεμίζουν εκκλησίες, σπίτια Ελλήνων και προβαίνουν σε βίαιες απαλλοτριώσεις.

Κατά την διάρκεια της δικής της ομιλίας η ευρωβουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. δρ. Ελένη Θεοχάρους τόνισε:

«Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.
Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές αμιγώς ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά.
Πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα γιατί μιλούσε Ελληνικά, πριν λίγες μέρες τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία.
Λυπάμαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θέλησε να συζητήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Θεωρώ ότι οφείλει να αποστείλει πάραυτα μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Kοινότητα, χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες».

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024