19/04/2024

Μαλλιάς: Τα Βαλκάνια χωρίς πυξίδα- Σε αναζωπύρωση εντάσεων

Η Τουρκία αναζητά διέξοδο σε όλα της τα ανοιχτά μέτωπα.

 

Η αδράνεια και η εσωστρέφεια του Ελληνικού πολιτικού συστήματος, σε αντίθεση με την Αλβανία που παρά το μικρότερο μέγεθος της διαχρονικά, εμφανίζεται σε ρόλο αποφασιστικού παίκτη, είναι το κυρίαρχο θέμα στη μεταξύ μας σχέση, σε μια εποχή που τα Βαλκάνια οδεύουν χωρίς πυξίδα και το «όραμα» της Ευρωπαϊκής ιδέας έχει θολώσει από την κρίση των ευρωπαϊκών ελίτ, λέει ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλώντας στον 98.4. Ο ίδιος έθεσε δημόσια το ερώτημα του πως αντιλαμβάνεται διαχρονικά το Ελληνικό Κράτος την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία και μάλιστα αν υπάρχει εικόνα για πόσα χρόνια ‘Ελληνας Πρωθυπουργός ή ΥΠΕΞ έχει να επισκεφθεί την μειονότητα ή έχει να δει τους εκπροσώπους της. 
Για την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως είπε, οι τελικές τροποποιήσεις στη βουλή της ΠΓΔΜ  έχουν και θετικά σημεία, αλλά το θέμα είναι πως όσο περνάει ο καιρός  οι δηλώσεις Ζάεφ θα αφήνουν όλο και περισσότερα κενά για το μέλλον, αλλά και η αντίθεση των Ελλήνων πολιτών αυξάνεται αντί να αμβλύνεται και αυτό το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να το αγνοεί.

Την ίδια ώρα μιλώντας για τις κινήσεις της Τουρκίας , που δείχνει να επιστρέφει στο μέτωπο της Συρίας, σημείωσε  πως η Τουρκία θα αναζητά διαρκώς διέξοδο σε ό,τι επιδιώκει σε όλα τα ανοιχτά της μέτωπα, από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, μέχρι την Μέση και Εγγύς Ανατολή.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024