29/03/2024

Προτροπές των φανατικών του Ισλάμ για επιθέσεις στη Δύση

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


“Σας συμβουλεύουμε να επιτεθείτε σε εκκλησίες ή clubs, όταν είναι μεθυσμένοι ή σε ανοικτά μέρη, όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ή οποιοδήποτε μέρος όπου υπάρχουν πολλοί σταυροφόροι. Μπορείτε να τους τρομοκρατήσετε όπως ακριβώς διέταξε ο Αλλάχ με πυροβόλα όπλα ή να ενεργοποιήσετε μια εκρηκτική συσκευή για να εκραγεί στα πάρτι τους ή να τους κάψετε στα σπίτια τους και γενικά στα εδάφη τους. Πατήστε τους (σ.σ. με οχήματα) ή επιτεθείτε τους με ένα μαχαίρι ή τσεκούρι ή βάλτε το δηλητήριο στα γεύματα και τα ποτά τους ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νέες μεθόδους που θα δημιουργήσετε για να τρομοκρατήσετε τους εχθρούς του Αλλάχ.”

Το κείμενο παραπάνω αναφέρεται στο βίντεο με το όνομα “They Are of One Religion – And Islam Is the Target” που ανέβασαν οι τζιχαντιστές στις 16.3.2019 , μια μέρα μετά την επίθεση στην Νέα Ζηλανδία. Το βίντεο ήταν διάρκειας 40 λεπτών και είχε διάφορες προτροπές και υποκινήσεις για πράξεις κατά της Δύσης με μοντάζ ακόμα και την φωνή από το νεκρό πλέον Μπαγκνταντί που έλεγε πώς θα υπάρξει πλέον ανοιχτή μάχη μεταξύ Ισλάμ και σταυροφόρων.

Ενδιαφέρον σε όλο αυτό το εχθρικό κείμενο είναι η προτροπή για χρήση δηλητηρίου καθώς και εμπρηστικών μηχανισμών, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί ως μεθοδολογία από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές, όπως φυσικά και η αναφορά για δημιουργία νέων μεθόδων (δεν αναφέρει ποιες είναι αυτές ) που θα χρησιμοποιήσουν οι τζιχαντιστές.

Παράλληλα, η αναφορά της Αλ Κάιντα σε μήνυμα της, να μην μπεί στον στόχαστρο των τζιχαντιστών κανένας ναός και ιερός χώρος των σταυροφόρων, προκαλεί εντύπωση, αν και το σκεπτικό μπορεί να είναι η αποφυγή αντιποίνων καθώς και η πρόκληση μαζικής αντίδρασης λόγω θρησκευτικού συναισθήματος, όπως και αντίδρασης από το Βατικανό που εδώ και πάρα πολύ καιρό δείχνει μια πιο φιλική τάση προς το Ισλάμ.

Συνολικά , η όλη διαχείριση του θέματος από τους Ισλαμιστές με αυτό το “ζεστό-κρύο” σαν μεθοδολογία προπαγανδισμού, δείχνει πόσο προχωρημένη είναι η τεχνογνωσία τους πάνω στη διαχείριση και επιρροή των πληροφοριών. Όπως επίσης δείχνει και τη προσπάθεια να προσεγγίσουν από φανατικούς οπαδούς της Σαρία όσο και πιο μετριοπαθείς οπαδούς τους που δεν θέλουν να ταυτιστούν με τους Ισλαμιστές του DAESH.

Προσωπικά, προβλέπω μια άνοδο τριβών και συγκρούσεων και θεωρώ απίθανη την ορθή αντιμετώπιση τους από τις κυβερνήσεις όσο δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να αντιμετωπίσουν σοβαρά τα αίτια των τριβών αυτών που ξεκινούν από τις ωμές παρεμβάσεις σε χώρες των Μουσουλμάνων, μέχρι και τη λανθασμένη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών με περίσσια ανοχή.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024