29/03/2024

Η οικονοµική συγκυρία χαµογελά στον Τραµπ

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος

Τούτων λεχθέντων η οικονοµική συγκυρία χαµογελά στον Τραµπ και ενισχύει τις πιθανότητες επανεκλογής του τον Νοέµβριο του 2020.

Ο Τραµπ µίλησε προχθές Κυριακή για δύο χαµένα χρόνια για τα οποία ευθύνεται µια διεφθαρµένη αποτυχηµένη πραξικοπηµατική σκευωρία που δεν κατόρθωσε να στοιχειοθετήσει τη διαπλοκή του ιδίου και του επιτελείου του µε το Κρεµλίνο.

Το µήνυµα είναι σαφές, η προεκλογική εκστρατεία του 2020 θα επικεντρωθεί στα µέτρα και στις αποφάσεις που έλαβε ο ένοικος του Λευκού Οίκου για να υπηρετήσει τον στόχο «Πρώτα η Αµερική» αλλά και στο σφυροκόπηµα όλων όσοι παρουσιάζονται σήµερα να έχουν στήσει τη σκευωρία της διαπλοκής του Τραµπ µε τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τραµπ πόσταρε µήνυµα οπαδού του που προτείνει να παραταθεί για δύο χρόνια η τετραετής θητεία του ως αποζηµίωση για το κόστος της συνωµοσίας.

Η παραπάνω επιθετική προσέγγιση δεν µπορεί να χρεωθεί αποκλειστικά και µόνο στον Τραµπ και στους οπαδούς του, καθώς η ∆ηµοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πελόζι, δήλωσε ότι ανησυχεί για το ενδεχόµενο ο Τραµπ να αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία στην περίπτωση που ηττηθεί στην προεδρική εκλογή του 2020 µε µικρή διαφορά. ∆εν πρόκειται για σενάριο πολιτικής µυθοπλασίας, αλλά για υπόθεση εργασίας που στηρίζεται, πρώτον, στις εισηγήσεις των συνεργατών του Νίξον που ήθελαν να αµφισβητηθεί το ισχνό προβάδισµα του Κένεντι στην προεδρική εκλογή του 1960 και, δεύτερον, στην για ένα ολόκληρο µήνα αµφισβήτηση από τον υποψήφιο των ∆ηµοκρατικών και αντίπαλο του Μπους υιό Αλ Γκορ των αποτελεσµάτων της προεδρικής εκλογής του 2000 στη Φλόριντα.Τούτων λεχθέντων η οικονοµική συγκυρία χαµογελά στον Τραµπ και ενισχύει τις πιθανότητες επανεκλογής του τον Νοέµβριο του 2020. Η «Monde» µε πρωτοσέλιδο τίτλο της µιλά για αµερικανικό οικονοµικό θαύµα, µε την ανεργία να αγγίζει ιστορικό χαµηλό από το 1969 και την ανάπτυξη το πρώτο τρίµηνο να αγγίζει το 3,2%. Το παραπάνω σκηνικό επιστροφής στην πλήρη απασχόληση µαζί την αδυναµία στοιχειοθέτησης της διαπλοκής Τραµπ – Κρεµλίνου αφήνουν ανοικτό το ενδεχόµενο επανεκλογής του προέδρου µε διευρυµένο ποσοστό.

Πηγή:Έθνος

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024