Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, ταξίαρχος Μπαρδούλ Κολτσάκου, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ταξίαρχο Ουμίτ Γιλντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία.

 

«Συνεχής η υποστήριξη της Τουρκίας»

Ο Κολτσάκου ευχαρίστησε τον τούρκο αξιωματικό και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει για την επίσκεψή τους στη χώρα και τη συνεχή υποστήριξη που η Τουρκία παρέχει στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις.

Εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθεί η συνεργασία και στο μέλλον, κυρίως σε θέματα εκσυγχρονισμού και κατάρτισης του προσωπικού.

Ακολουθήθηκε η ατζέντα της επίσκεψης με τη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, μία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και μία των αλβανικών με επικεφαλής τον διοικητή της δύναμης ξηράς ταξίαρχο Αλμπερτ Μουλάι.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν τις δυνατότητες εντατικοποίησης των διμερών στρατιωτικών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της διοικητικής μέριμνας, της στρατιωτικής ιατρικής και του εκσυγχρονισμού.

Συμφώνησαν, επίσης, να συνεχίσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του αλβανικού στρατού.

Πλοία του ΝΑΤΟ στο Δυρράχιο

Δύο πολεμικά πλοία που αποτελούν τμήμα της Αποστολής Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, έφθασαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της Αλβανίας, Δυρράχιο.

Η παραμονή τους στις αλβανικές ακτές συνδέεται με τη δέκατη επέτειο της ένταξης της χώρας στη Βόρειοατλαντική Συμμαχία, καθώς και τη διεξαγωγή ναυτικής άσκησης με το αλβανικό ναυτικό.

Τα πλοία που ανήκουν στο ολλανδικό και καναδικό ναυτικό κατέπλευσαν στο αλβανικό λιμάνι εκδηλώνοντας «την αναγνώριση της συμβολής της Αλβανίας, ως μέρος των αποστολών του ΝΑΤΟ και των υπεράκτιων αποστολών», όπως σημειώνει το sitel.com.mk.

Πηγή: echedoros-a.gr.
in.gr