Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε
Γράφει ο Θανάσης Παπαδημητρίου
Δεν ξέρω αν το έχουν αντιληφθεί όλοι όσοι συμπορεύτηκαν με τους εθνοπροδότες που ψήφισαν το τερατούργημα των Πρεσπών ανακουφισμένοι μιας και δόθηκε λύση στο θέμα όπως έλεγαν, αλλά το έργο τώρα ξεκινάει. Η ευκολία με την οποία έβριζαν και χλεύαζαν όποιον διαφωνούσε και κατέβαινε στα συλλαλητήρια, είμαι σίγουρος ότι θα τους γίνει κόμπος στον λαιμό, αλλά θα είναι πλέον αργά.
Προσωπικά το έγραφα σε κείμενά μου από την αρχή ότι η παραχώρηση της ονομασίας Μακεδόνας, Μακεδονία ή παράγωγά τους είναι έγκλημα και γι’ αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν μπροστά στη δικαιοσύνη. Η παραχώρηση εθνικής ταυτότητας δημιουργεί δικαιώματα. Βέβαια, οι πληρωμένες πένες, οι ξεπουλημένοι για ένα μεροκάματο ήταν πιο πειστικοί. Είχαν λέει υποσημειώσεις στο χαρτί.
Αλήθεια, ας ρωτήσουν όλες αυτές τις μίσθαρνες πένες, στη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν σημειώσεις και υποσημειώσεις για την μειονότητα της Θράκης; Τότε, γιατί όλοι ξεροκατάπιαν βλέποντας το χρώμα στην Ξάνθη και στη Ροδόπη κατά τη διαμόρφωση του εκλογικού χάρτη; Ξέχασαν τις υποσημειώσεις ότι πρόκειται για μουσουλμανική μειονότητα; Ή μήπως τρόμαξαν που άκουσαν πλέον να αυτοαποκαλούνται Τούρκοι χωρίς υποσημειώσεις και να ευθυγραμμίζονται με τις εντολές της Άγκυρας;
Αλήθεια όλοι εσείς που ανακουφιστήκατε με το τερατούργημα των Πρεσπών, γυρίσατε ποτέ μια σελίδα πίσω να δείτε τι έλεγαν για τη συμφωνία της Ζυρίχης οι αντιπολιτευόμενοι στον Καραμανλή που δήλωνε ότι ήταν η ΕΥΤΧΕΣΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ του; Μιλούσαν για αντεθνική συνωμοσία. Χρειάστηκαν βέβαια 15 χρόνια, αλλά με βάση εκείνη την υπογραφή της ευτυχέστερης μέρας του Καραμανλή, αυτόν που τον αποκαλούσαν εθνάρχη, η μισή Κύπρος είναι ακόμα υπό κατοχή.
Πάντα χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να βαφτούν οι υπογραφές με αίμα.
Σημείωση: Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu η επικεφαλής του μειονοτικoύ Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) Τσιγδέμ Ασάφογλου, πριν από τις ευρωεκλογές,είπε στο πρακτορείο ότι «κάθε ψήφος που έλαβε το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας»». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ασάφογλου, «οι ψήφοι για το ΚΙΕΦ θα είναι απόδειξη της ‘’τουρκικής ταυτότητας’’ στη Δυτική Θράκη».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Οζάν Αχμέτογλου, που ήταν ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ, ανέφερε στο τουρκικό πρακτορείο ότι «τα προβλήματα των εθνοτικών Τούρκων της Δυτικής Θράκης αναμένουν επίλυση εδώ και χρόνια».