05/03/2024

Ο Τραμπ διεκδικεί και δεύτερη θητεία

Με σκληρές επιθέσεις κατά των Δημοκρατικών ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε από το Ορλάντο και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2020. «Διατηρήστε την Αμερική μεγάλη» είναι το σύνθημά του.

Με σκληρές επιθέσεις κατά των Δημοκρατικών ο πρόεδρος Τραμπ ξεκίνησε από το Ορλάντο της Πολιτείας Φλόριντα και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Στην ομιλία του ενώπιον 20.000 οπαδών το Ντ. Τραμπ τόνισε ότι ποτέ οι ΗΠΑ δεν βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση και ότι για αυτόν το λόγο διεκδικεί την ψήφο των Αμερικανών για μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο:

«Διατηρήστε την Αμερική μεγάλη, είναι το σύνθημα της προεκλογικής μας εκστρατείας. Φωνάξτε το δυνατά μέχρι να πονέσουν τα αυτιά μας. Δεν πρόκειται για χάσουμε αυτή την εκλογική μάχη. Δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ», υποσχέθηκε ο πρόεδρος Τραμπ στους ενθουσιασμένους οπαδούς του.

Για όλα φταίνε οι Δημοκρατικοί

Στην ομιλία του διάρκειας σχεδόν 80 λεπτών επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγόρησε για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αναφερόμενος στην οικονομία υπογράμμισε ότι ποτέ στο παρελθόν αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε πετύχει τόσα πολλά όσα η δική του. Εν ολίγοις ο Τραμπ υποστήριξε ότι η οικονομία της χώρας είναι εύρωστη, η ανεργία σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και ότι το διεθνές κύρος των ΗΠΑ έχει αποκατασταθεί. Ποτέ το μέλλον δεν ήταν τόσο ρόδινο, υπογράμμισε ο πρόεδρος Τραμπ ισχυριζόμενος ότι το αμερικανικό όνειρο επέστρεψε και είναι τόσο ισχυρό όσο ποτέ.

Για να μπορέσει ο Ντ. Τραμπ να παραμείνει και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο Λευκό Οίκο θα πρέπει να ξεπεράσει ωστόσο τον σκόπελο των Δημοκρατικών. Προφανώς και για αυτό το λόγο απέδωσε στην αντιπολίτευση σχεδόν όλα τα κακώς κείμενα στη χώρα:

«Πολεμάμε εναντίον των ίδιων αριστερών πολιτικών που κατέστρεψαν τις πόλεις μας και διέλυσαν τα όνειρα της μεσαίας τάξης. Είναι εκείνοι που άνοιξαν τα σύνορά μας και επέτρεψαν να έρθουν ναρκωτικά, συμμορίες και παράνομοι μετανάστες στη χώρα. Το ξέρετε καλά αυτό. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αντιμετωπίζουν με υπεροψία και μίσος τις αξίες μας και περιφρονούν αυτούς που θέλουν να διοικήσουν. Ακριβώς αυτός είναι ο τρόπος τους».

Στέφανος Γεωργακόπουλος (dpa, AP)

 

πηγή:DW

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2023