29/03/2024

Nέες απειλές των τζιχαντιστών στη Βαρκελώνη

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

 

Σε νέες απειλές έχουν επιδοθεί διάφορες ομάδες της τζιχάντ που επιζητούν να επιφέρουν τον πανικό. Η νέα απειλή συνοδεύεται από ένα πόστερ, όπως αναφέρει το MEMRI (Middle East Media Research Institute).

Το πόστερ παρουσιάζει τον καθεδρικό ναό La Sagrada Familia στη Βαρκελώνη και ζητεί προφανώς την καταστροφή του και επίθεση εναντίων των Χριστιανών. Η απειλή συνοδεύτηκε σχεδόν ταυτόχρονα με οδηγίες για κατασκευή IED από την εφαρμογή Telegram και ένα “γκρούπ επιστήμης” που είχε τίτλο “A Gift To The Mujahideen Who Operate In The Kuffar Lands”.

Μαζί με τις παραπάνω απειλές υπήρξε μόλις προ ημερών και μια ακόμα αναφορά από ομάδες που λειτουργούν στα Ν.Α. εδάφη της Τουρκίας και σχετίζονται με το DAESH, όπου βάζουν ως στόχο τόσο τον Ερντογάν όσο και τους υποστηρικτές του.

Είναι προφανές πώς η τρομοκρατική οργάνωση έχει μεταλλαχθεί και έχει διευρύνει τα πεδία δράσης της, καθώς προσπαθεί όλο και περισσότερο να βρει χώρο ύπαρξης προς στρατολόγηση, χρηματοδότηση αλλά και προβολή ισχύος της δυναμικής της σε όλο τον κόσμο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024