25/04/2024

Η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν 


Το απόσπασμα του ψηφίσματος της Γερουσίας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων περιέχει μια ιδιαίτερα υποσημείωση την οποία οφείλει να εκμεταλλευθεί η Ελληνική διπλωματία.

Η αναφορά στην επικεφαλίδα πώς η Τουρκία ως Οθωμανική Αυτοκρατορία προχώρησε σε γενοκτονίες διάφορων εθνικών μειονοτικών ομάδων, αλλά και Χριστιανών στο Θρήσκευμα, ανοίγει για τη γειτονική χώρα τον ασκό του Αιόλου. Ειδικά η επισήμανση και για Έλληνες (υπογραμμισμένο στην εικόνα), όπως φυσικά και η αναφορά σε Χριστιανούς.

Σχετικά με την Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία πραγματοποιήθηκε από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923, είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να λειτουργήσει όλος ο μηχανισμός της χώρας μας, εντός και εκτός συνόρων για να δημιουργήσει μια υπόθεση που θα φέρει την Τουρκία σε άμεση θέση άμυνας. Μια θέση που δεν αρέσει στην διπλωματία της Υψηλής Πύλης και ούτε είναι συνηθισμένη να αντιμετωπίζει. Να τονίσουμε εδώ πως η Τουρκία αρνείται ότι διαπράχθησαν γενοκτονίες λέγοντας πως ό,τι έγινε ήταν εν μέσω εμφυλίου πολέμου και λιμού με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και στα δύο στρατόπεδα. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει. 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024