29/03/2024

Δυνάμεις Χαφτάρ: Η Τουρκία εκβιάζει την κυβέρνηση αλ Σαράζ- Xτύπησαν το αεροδρόμιο Misurata

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, η Ελληνική κυβέρνηση για εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, βίντεο το οποίο δείχνει τη φορτοεκφόρτωση πολεμικού υλικού σε πλοίο και τα αποδεικτικά στοιχεία για το χρόνο που έγινε. Με αυτή τη στρατιωτική βοήθεια η Τουρκία εκβίασε τις λιβυκές αρχές για να προχωρήσουν στην υπογραφή του μεταξύ τους μνημονίου.

Η είδηση αυτή ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με την επίσκεψη του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ Ισά, στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης αυτής ο Ισά παραχώρησε συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, όπου τόνισε πως «Ο υπογράφων τη συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει καμία ιδιότητα και δεν έχει λάβει εξουσιοδότηση από κανέναν. Ο κ. αλ Σαράζ ελέγχεται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις των οποίων οι ηγέτες είναι τρομοκράτες που καταζητούνται διεθνώς. Μισθώνουν μισθοφόρους και μοιράζουν τα χρήματα στους τρομοκράτες και όταν κινήθηκε ο στρατός προς την πρωτεύουσα, για την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους εγκληματίες, έσπευσε στους υποστηρικτές της τρομοκρατίας της Λιβύης, που είναι οι Τούρκοι, την έχουν εκβιάσει επί του παρόντος, εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του κ τη μη εκπροσώπησή του από τον λιβυκό λαό, οπότε υπέγραψε αυτή την συμφωνία που δεν κυρώθηκε και δεν πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων».

 

Στην ερώτηση τι ενώνει τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν με τον αλ Σαράζ ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απάντησε: «Βεβαιότατα είναι η μουσουλμανική αδελφότητα, όλοι οι αδελφοί μουσουλμάνοι είναι στην Τουρκία. Είναι ο υποστηρικτής αυτών των οργανώσεων με όπλα και όλοι ξέρουμε πως αυτά τα όπλα φτάνουν μέχρι τη Λιβύη».

 

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ανακοινώθηκε και επίσημα από τις δυνάμεις Χαφτάρ ότι την έναρξη της επίθεσης των στρατευμάτων του κατά της Τρίπολης, την οποία χαρακτήρισε λαγούμι εγκληματιών. Δόθηκε μάλιστα και σχετική επιχειριακή φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία κυκλοφόρησε και στα ΜΜΕ. 

 

 

Σήμερα, στο Geopolitics διαθέτουμε  ανακοίνωση από την Λιβύη και τις δυνάμεις Χαφτάρ, η οποία διέρρευσε με στόχο να δημοσιοποιηθεί στα Δυτικά ΜΜΕ,  για την εμπλοκή της Τουρκίας με την Λιβύη και με ποιο τρόπο όλο αυτό έφερε την δεύτερη σε θέση εκβιαζομενου όπου αναφέρεται και ο ρόλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας,.

 



Υπενθυμίζουμε πως , όπως είχαμε γράψει το κοινοβούλιο της Λιβύης απαγόρευσε το παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς το ως τρομοκρατική ομάδα .

Όπως ανακοινώθηκε από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης επιτέθηκε στο αεροδρόμιο Misurata, όπου έφτασε μια άλλη παρτίδα στρατιωτικού φορτίου από την Τουρκία για τις δυνάμεις του αλ Σαράζ.

Και τα δύο αεροσκάφη, που απογειώθηκαν σήμερα το πρωί και ενεργούσαν προς όφελος των υπερασπιστών της Τρίπολης (δυνάμεων του Σαράζ), καταρρίφθηκαν.



 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024