30/05/2024

«Και τι θέλετε, να βγάλουμε τον στόλο έξω;» Εχθές!

Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος” και οι ΄Ελληνες μοναδικοί στη ναυτοσύνη.

Γράφει ο Νίκος Καρατουλιώτης
Υποστράτηγος Ε.Α.

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο, τουρκικό πολεμικό πλοίο έστειλε μήνυμα και απαίτησε από Ισραηλινό ερευνητικό σκάφος την άμεση αποχώρηση του με το αιτιολογικό ότι έπλεε «εντός της τουρκικής Α.Ο.Ζ.»

Υπόψη, ότι το εν λόγω σκάφος έπλεε νοτιοδυτικά της Κύπρου και εντός Κυπριακής Α.Ο.Ζ. και ενεργούσε μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης πραγματοποιώντας υποθαλάσσιες έρευνες για τον αγωγό  East Mead. Στο εν λόγω σκάφος επέβαινε ερευνητικό κλιμάκιο του πανεπιστημίου Ben Gurion και ένας Κύπριος γεωλόγος.

Το Ισραήλ δεν προέβη σε καμία διπλωματική διαμαρτυρία, αλλά  αντ’ αυτού την Κυριακή απέπλευσαν ισραηλινά πολεμικά πλοία συνοδευόμενα από ισχυρή παρουσία πολεμικών αεροσκαφών ( F-35I, F-15I, F-16 με την υποστήριξη  εναέριων τάνκερ ανεφοδιασμού) προς συνάντηση των τουρκικών πολεμικών για να απαντήσουν στην εκδίωξη του ερευνητικού σκάφους.

Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ο τουρκικός στόλος αλλά και η αεροπορία να είναι παντελώς απούσες από την περιοχή.Όπως, μάλιστα,  αναφέρουν πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ « κανένα εναέριο ή πλωτό μέσο δεν πλησίασαν τα ισραηλινά αεροσκάφη ή πλοία από χθες το βράδυ που εκδόθηκαν οι ισραηλινές ΝΟΤΑΜ και NAYTEX μπήκαν στους ναυστάθμους, εκτός από μια φρεγάτα που έμεινε κοντά στο πλωτό γεωτρύπανο ‘Yavuz”.»

Σε πρόσφατη εμφάνισή της η κ. Μπακογιάννη δήλωσε «και τι θέλετε, να βγάλουμε τον στόλο ……έξω;» 

Ναι, κυρία Μπακογιάννη ο στόλος είναι για να βγαίνει έξω όταν τον χρειασθεί η πατρίδα, προκειμένου να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Δεν είναι για παιδική χαρά ούτε για φιγούρα, εξάλλου γιατί ο ελληνικός λαός πληρώνει από το υστέρημα του για την αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων; Μήπως για να παίρνουν μίζες οι πολιτικοί;

Αφήστε αυτά τα διλήμματα γιατί περνάτε κλίμα ηττοπάθειας στον ελληνικό λαό  και από την άλλη, οι Τούρκοι αποθρασύνονται γνωρίζοντες ότι όντως τον στόλο τον έχουμε για παρελάσεις και φιγούρα μόνον. Εξάλλου, πριν ανοίξτε το στόμα σας  καλό είναι να βουτάτε την γλώσσα σας στο μυαλό, καθόσον είστε αδερφή του πρωθυπουργού και η άποψη σας εκλαμβάνεται ως κυβερνητική πολιτική.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024