30/05/2024

Αραβικό δημοσίευμα : Δεκάδες τούρκοι στρατιώτες νεκροί από τις ρωσο – συριακές επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ

Turkish-tank. source: https://www.almasdarnews.com/

Δεκάδες Tούρκοι στρατιώτες φέρεται να έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αραβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές στους κόλπους της συριακής αντιπολίτευσης.

Το τουρκικό υπουργείο

Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή ενάντια σε τουρκικές δυνάμεις στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τουρκικός στρατός προέβη σε αντίποινα και άνοιξε πυρ ενάντια σε στόχους της συριακής κυβέρνησης.

Και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με πολυάριθμες πηγές στην περιοχή, 114 μέλη των συριακών δυνάμεων «εξουδετερώθηκαν».

Το δημοσίευμα

Η αραβική ιστοσελίδα AMN, που καλύπτει τα πολεμικά μέτωπα στη Μέση Ανατολή, είχε αναφέρει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου σε άρθρο της με τίτλο:Several Turkish soldiers allegedly killed in new Syrian-Russian air attack in Idlib, πως αρκετοί στρατιώτες του τουρκικού στρατού φέρονταν να έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί, το απόγευμα της ίδιας μέρας, από κοινές αεροπορικές επιδρομές της Συρίας και της Ρωσίας στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης στη Συρία, δέκα τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από τις κοινές ρωσο-συριακές αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Κανσάφρα.

Μάλιστα, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι διάφορα τουρκικά στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν σε αυτές τις επιθέσεις.

Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας δεν έχει ακόμη σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς, ωστόσο, αν αληθεύουν, αυτό θα μπορούσε να ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών τούρκων στρατιωτών σε πάνω από είκοσι από την περασμένη εβδομάδα.

 

πηγή: IN.GR & AMN 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024