29/03/2024

Ωμός εκβιασμός Ερντογάν με όπλο τη μεταναστευτική κρίση

Πρακτορείο Anadolu

Την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ, πιστά στις επιταγές του προέδρου τους Ρ.Τ.Ερντογάν προβάλλουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια των μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα μας καλλιεργώντας εντυπώσεις εναντίον της Ελλάδας (σχετική φωτογραφία με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu), o Ερντογάν επικοινώνησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ προκειμένου να συνεχίσει τον εκβιασμό του ενώ ο ίδιος πρώτος επιτέθηκε στη Συρία και είναι υπεύθυνος για τη μεταναστευτική αναταραχή.
 

Όπως λοιπόν τονίζεται στα διεθνή ΜΜΕ, ο Ερντογάν είπε στη Μέρκελ : “Αν δεν μας δώσετε τα υποσχεθέντα χρήματα, τότε θα σας στείλουμε αυτούς τους πρόσφυγες και δεν θα ζητώ 25 εκατομμύρια ευρώ (τα οποία υποσχέθηκαν ως πρώτη δόση από ΕΕ), αλλά 100 εκατομμύρια ευρώ”.

 

Φωτογραφία από newsbomb https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1058308/eikones-sok-sta-ellinotoyrkika-synora-300-metanastes-epixeirisan-na-perasoyn-stin-ellada

Σύμφωνα με τον Ερντογάν η Ευρώπη υποσχέθηκε στην Τουρκία ένα μεγάλο ποσό αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν γι΄αυτό και ζητάει βοήθεια. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, η Τουρκία σκόπευε να δημιουργήσει “ζώνες ασφαλείας” στο βόρειο τμήμα της Συρίας και να επανεγκαταστήσει τους πρόσφυγες εκεί. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, η Μέρκελ υποσχέθηκε να μεταφέρει αρχικά 25 εκατομμύρια ευρώ, Αλλά να γίνει αυτό μέσω της οργάνωσης του Ερυθρού Σταυρού που θα μεταφέρει τα χρήματα στη τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο Πρόεδρο, αργότερα αποφάσισαν να στείλουν τα χρήματα μέσω του Γραφείου του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από τον ΟΗΕ στον Ερυθρό Σταυρό και από εκεί στην Ερυθρά Ημισέληνο.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: “Αλλά αυτό δεν συνέβη και κάλεσα τη Μέρκελ, και είπε ότι τα χρήματα ήταν έτοιμα. Εκεί της είπα ότι τα χρήματά σας δεν μας φτάνουν. Εάν δεν μας δώσετε τα υποσχεθέντα χρήματα, τότε θα σας στείλουμε αυτούς τους πρόσφυγες και δεν θα σας ζητω 25 εκατομμύρια ευρώ, αλλά 100 εκατομμύρια ευρώ. Η Μέρκελ αρνήθηκε. Τότε της είπα γιατί σε αυτή την περίπτωση θα μας στέλνετε χρήματα άμεσα και όχι μέσω ΜΚΟ.”

 

Φωτογραφία από newsbomb https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1058308/eikones-sok-sta-ellinotoyrkika-synora-300-metanastes-epixeirisan-na-perasoyn-stin-ellada

Και συνέχισε τις δηλώσεις προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει το ανθρωπιστικό ζήτημα: Προσπαθώ να λύσω το πρόβλημα από την πρακτική πλευρά και υπέρ σας. Δεν βλέπετε σε ποιες συνθήκες ζουν φτωχά ξυπόλυτα παιδιά σε αυτή τη λάσπη και σε κρύο καιρό; Είπε ότι βλέπει. Λοιπόν, βοηθήστε. Σε γενικές γραμμές, όπως γνωρίζετε, δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε … Θα λύσουμε αυτό το θέμα οι ίδιοι. Έχουμε ασχοληθεί με αυτό και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Στη χώρα μας ζουν 3,7 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες. Δεν θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στο επόμενο κύμα προσφύγων .”
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν απευθύνεται στην Άνγκελα Μέρκελ, καθώς οι δυο πολιτικοί έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την Μέρκελ να επισκέπτεται συχνά τον Τούρκο πρόεδρο, πιστή στην παράδοση που χάραξαν οι πρόγονοι της και ακολουθώντας την τακτική του Κάιζερ (καθώς η Γερμανία πριν και κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου συμμετείχε ενεργά στο πλευρό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας των Νεότουρκων στις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυροχαλδαίων στην Τουρκία, μέσω του απεσταλμένου της εκεί, του στρατηγού Λίμαν φον Σάντερς). 

Στα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, φαίνεται πως υπάρχουν λεωφορεία που τους μεταφέρουν δωρεάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα ενώ την ίδια ώρα οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αφγανοί, Πακιστανοί, Ιρανοί, Ιρακινοί ακόμη και από χώρες της Αφρικής.

 

Ταυτόχρονα πληροφορίες του Geopolitics & Daily News αναφέρουν πως από την τουρκική πλευρά, από χθες το μεσημέρι, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια ώστε να προωθηθούν στις πρώτες γραμμές οι γυναίκες και τα παιδιά για να κάμψουν με τον τρόπο αυτό την ελληνική πλευρά ενώ ανάμεσα συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών από όλη τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν εισχωρήσει πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με στόχο να εισέλθουν στη Θράκη για να ενεργοποιήσουν ενδεχομένως ένα σχέδιο ανάλογο της Αλεξανδρέττας του 1939. 

Γιώτα Χουλιάρα και Αλέξανδρος Νίκλαν 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024